Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillázs torta

Grillázs torta
Grillázs torta
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erre egy fél napot rá kell szánni. Megéri a pepecselés, mert nagyon finom lesz.
Az a legjobb, ha egy éjszakát állni tud.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a 8 tojásos  diós piskótát majd vízszintesen félbevágjuk.
  2. Vízgőz felett a 4 tojást és a 4 ek cukrot krémesre keverjük, majd hűlni hagyjuk.
  3. A 15 dkg diót és a 15 dkg cukrot egy tálban összekeverjük, és elkezdjük karamellizálni állandó kevergetés mellett, így a dió is pörkölődik. Majd ha ez kész, akkor vizes vágódeszkára terítjük, és hűlni hagyjuk, meg fog dermedni.
  4. A puha margarint habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a kihűlt tojásos krémet.
  5. Ha megdermedt a grillázs, akkor azt darabokra tördeljük, és mozsárban áttörjük (nem kell nagyon apróra!), majd átszitáljuk. Ami átmegy a szitán, azt a krémbe belekeverjük, ami benne marad, azzal borítjuk majd be a piskótatekercset.
  6. A két piskótalapot a krémmel bekenjük (úgy osztjuk el a krémet, hogy a külsejére is maradjon), majd elkezdjük feltekerni. (Én a két lapból egy nagy rúdba szoktam tekerni, de lehet kettőbe is.) Ezután a külsejét is bekenjük krémmel, és arra rászórjuk a nagyobb, darabos diót.
  7. Egy éjszakát állni hagyjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 84 467
elküldve: 17
receptkönyvben: 865
elkészítve: 10/22
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

grillázs szelet, diógrillázsos piskótatekercs

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sz-es
BackerMan / Sz-es Fri, 2012-11-16 11:41

Szia! Nagyon jónak tűnik ez a recept. El is akarom készíteni. Csak nem értem a piskóta receptet. Igaz ne vagyok olyan gyakorlott még a sütögetésben. Hogy csináljak 8 tojásból diós piskótát a megadott recept alapján?

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Sun, 2012-11-18 11:28

Szia!
Azért nem írtam le a receptjét, mert nagyon sokan másként készítik el a piskótát.
De most leírom neked!
8 tojássárgáját keverj habosra 8 csapott evőkanál kristálycukorral. Majd adj hozzá 2 evőkanál étolajat, 16 evőkanál langyosvízet, 8 evőkanál darált diót, 8 evőkanál lisztet, a lisztben keverj el 1 csomag sütőport, ezt keverd jól össze.
A 8 tojásfehérjét egy csipet sóval pedig kemény habbá keverd. A habot forgasd a diós masszához. Sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elosztjuk.
Tűpróbáig sütjük. 180 fokon 15-20 percig.
Sok sikert!
Szép napot!
Üdv.: Adri

Sárlott.
Sárlott. Sat, 2012-09-15 16:58

A xilit úgy tudom nem karamellizálódik, ezért nem tudsz belőle grillázst készíteni, sajnos.

golyankati
golyankati Tue, 2012-08-07 14:24

Próbált már valaki xilitből csinálni grillázst? Fontos lenne tudnom gyermekem diabetese miatt, de a próbához tulságosan drága. Köszönöm. :)

kildiko04
kildiko04 Sun, 2011-09-04 22:22

Szuper lett!
Mind elfogyott. Négy tojás sárgáját tettem a krémbe. Legközelebb egész tojásokkal is meg fogom próbálni.
Köszi a receptet. Nagyon- nagyon jó!

kildiko04
kildiko04 Sat, 2011-09-03 22:29

Lehet, hogy nagyon buta kérdés, de biztosan egész tojást kell gőz fölött kevergetni?
Holnap vendégek jönnek, a torta félig kész, de csak tojás sárgáját kevertem. Holnap megírom, hogy milyen lett.

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Sun, 2011-09-04 11:24

Szia!

Én egész tojásokat keverek bele, de csak ha tojássárgáját keversz bele, akkor érthetően többet kell számolni! Remélem jól fog sikerülni! :)
Üdv.: Adri

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Fri, 2011-03-04 09:56

Kedves NoSalty.hu csapata!

Nagyon szépen köszönöm!
Már tag vagyok! :)
Szép hétvégét mindenkinek! :)

Üdv.: Adri

ria87ma
ria87ma Fri, 2010-12-31 05:22

Javasolom a diot feldarabolni mielott a karamelbe (grillazsba) forgatjuk mert jobban atjarja a karamel ize. Kulomben NAGYON FONOM lett a torta.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-03-03 17:26

Én mindíg egy alufóliára öntöm, de mindíg teszek a grillázsba egy pici vajat vagy margarint is.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-02-08 18:22

Én éppen tegnap sütöttem karamellkrémes tortát.Fogalmam se volt hogy hova öntsem az égetett cukrot hogy fel tudjam használni díszítésre.Kivajaztam a teflon serpenyőmet,és abba csorgattam át.Így egy kör alakú rácsozatot kaptam amit szinte egyben ki tudtam emelni miután kihűlt.

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Sun, 2010-02-07 10:43

Én fa vágódeszkára borítottam ki! Az nagyon fontos, hogy vízes legyen, mert így nem ragad rá a karamell!!!
Sok sikert! :)

Szeva50
Szeva / Szeva50 Sat, 2010-02-06 23:15

Fantázia mozgatóan finomnak tűnik. Kérdés: milyen vizes vágódeszkát használsz ami kibírja forró karamellt?

752
piskótalap 25 dkg
tojás 4 db
cukor 4 ek
margarin 25 dkg
cukor 15 dkg
dió 15 dkg