Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillázskrém torta

Grillázskrém torta
Grillázskrém torta
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon édesszájú vagyok, karamell minden mennyiségben jöhet, meg a húsvéti és karácsonyi grillázsfigurák. :) Így lett ez a kedvenc tortám.

hozzávalók / 4 adag

Diós vizes piskóta

Krém

Grillázs

ajánlat

Lehetőleg egy nappal korábban készítsük el a tortánkat, hogy a piskóta beszívja egy kicsit a krémet, viszont tálalás előtt legalább 30-60 perccel rakjuk szobahőmérsékletre, hogy a vajas krém puha legyen.

Szólj hozzá!

elkészítés

Diós vizes piskóta

  1. A tojássárgákat 15 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, 4 ek vízzel habosra keverjük kb 5-10 percig.
  2. A tojásfehérjékhez hozzáadjuk a 4 kanál vizet, keményre verjük, majd hozzáöntjük az 5 dkg cukrot, és ezzel is tovább verjük.
  3. A liszt felét, amiben a szódabikarbónát elvegyítettük hozzákeverjük a tojássárgához, hozzáadjuk a hab felét, azután a többi liszttel és a fennmaradt habbal könnyedén elkeverjük.
  4. Tortaformában egyenletes tűznél sütjük kb. 20 percig (amikor már domborodik a teteje, de nem barna, akkor jó). A sütőt hagyjuk csukva legalább 10 percig, miután lezártuk.
  5. Ha kihűlt, kivesszük a tortaformából, és három részre szeleteljük.

Krém

  1. A tojásokat, a cukrot, vaníliás cukrot gőz fölött állandóan kevergetve kézi habverővel sűrű fehérre keverjük. Kb. 20 perc minimum. (Egy lábosba vizet öntök. Erre teszek egy kerámia vagy fém tálat, ebben keverem ki a tojásokat.)
  2. Ha elkészült langyosra hűtjük, és ehhez keverjük hozzá a vajat is.
  3. Rakunk bele két kanál grillázst.
  4. Ezzel töltjük meg a piskótát.

Grillázs

  1. A cukrot karamellizáljuk tűz fölött. Mikor kész, azonnal beleöntjük a darált diót.
  2. Forrón egy kivajazott sütőpapírra öntjük, és vajas sodrófával kicsit lelapítjuk.
  3. Porrá törjük az egészet, és ebből teszünk a krémbe, valamint ezzel díszítjük a tortát.
  4. Az elkészült tortát minimum pár órára hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 207
elküldve: 1
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Belgakonyha

Mióta szakács: 2013.12.05.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

grillázstorta, grillázskrémes torta, vajkrémes grillázstorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1563
tojás 4 db
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 20 dkg
víz 8 ek
dió 8 dkg
szódabikarbóna 1 késhegynyi
tojás 3 db
tojássárgája 6 db
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 20 dkg
cukor 15 dkg
dió 10 dkg
vaj 3 g