Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillázsos diótorta

Grillázsos diótorta
Grillázsos diótorta
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta vágytunk egy finom süteményre, és pont azon a napon szerettünk volna elmenni sütizni, amikor a hó elzárt minket a külvilágtól...nos, ez a fenséges süti született belőle.
Népszerűségét pedig mi sem mutatja a jobban, hogy estére a 2/3ada hiányzott :)
Egyszerű, kifejezetten gyorsan elkészíthető, és akinek jobb kézügyessége van nálam, annak még gyönyörűen is sikerül! :)

hozzávalók / 10 adag

Torta alap

Krém

Grillázs

  • 200 g cukor
  • 5 g vaj (amennyi az alufólia megkenéséhez kell)

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki finom süteményre éhezik, és lehetőleg gyorsan:)
Rendkívül impozáns torta készíthető belőle, cukrászdait meghazudtoló jelleggel.

Szólj hozzá!

elkészítés

Torta alap

  1. Tojásokat szétválasztjuk. Sárgáját összekeverjük a vízzel ,olajjal és félre tesszük. A fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A felvert fehérjébe kanalanként hozzáadjuk a cukrokat, majd óvatosan 4-5 részletben hozzáöntjük a sárgájás keveréket. Ez után jön a sütőpor, kanalanként a liszt, majd végül beleforgatjuk a diót.
  3. 140 fokon alsó sütésen egy nagyobb tortaformában (sütőpapíros) tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, az alsó részt megszórjuk a grillázs egyik felével, és rákenjük a krém felét - erre helyezzük a tortalap másik felét. A süti tetejét is megkenjük a krémmel, illetve az sem baj, ha az oldalára is jut. A tetejét a maradék grillázzsal díszítjük.

Krém

  1. A 6dl tejet megfőzzük a pudinggal. (cukor nélkül)
  2. A vajat kikeverjük a cukorral habosra. Majd a kihűlt pudinghoz dolgozzuk a rumaromával együtt, végül hozzáadjuk a diót.

Grillázs

  1. A cukrot teflon serpenyőben megpirítjuk, ÉS MÉG VÉLETLENÜL SEM KEVERJÜK MEG, nem kell aggódni, nem ég oda.
  2. Alufóliát kiterítjük, jól megvajazzuk (esetleg dobunk rá pár szem darabolt diót), majd az elkészült grillázst egyenletesen ráöntjük.
  3. A megszilárdult grillázst (én húsklopfolóval zacskóban) apróra törjük.
  • sütési hőfok: 140°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 622
elküldve: 3
receptkönyvben: 120
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Pötyi

Mióta szakács: 2013.12.07.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós piskóta diókrémmel, diókrémes torta, torta grillázzsal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

772
tojás 6 db
finomliszt 6 púpozott ek
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 9 csapott ek
napraforgó olaj 50 ml
víz 1 dl
sütőpor 1 csomag
dió 80 g
vaj 40 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 6 dl
rumaroma 5 ml
cukor 20 dkg
dió 50 g
cukor 200 g
vaj 5 g