Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillázsos duplacsokihab

Grillázsos duplacsokihab
Grillázsos duplacsokihab
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízlés szerint készíthetjük keményebbre is a habot; ekkor egy csipet zselatint keverjünk el 1-2 ek. tejben, melegítsük fel, és adjuk a habalaphoz, mielőtt elkevernénk. Kakaóba, kávéba, narancslébe rövid ideig áztatott babapiskótával is feldobható.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A karamell készítés után visszamaradt; ragacsos, kemény karamelldarabokkal tarkított serpenyőt úgy a legegyszerűbb elmosogatni, ha vizet forralunk benne előtte, hogy a karamell felolvadjon és híguljon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hőálló edényben egy csipet sóval, vízgőz felett megolvasztjuk a fehér csokit.
  2. Az alaposan behűtött tejszínt kemény habbá verjük, elfelezzük, és a felét összekeverjük az olvadt fehér csokival. Kis tálakba/kelyhekbe öntjük, és berakjuk a hűtőbe.
  3. Száraz serpenyőben átforrósítjuk a mandulát, majd félrerakjuk, és elkezdünk cukrot karamellizálni kis-közepes lángon (figyeljünk, hogy ne égjen meg->nem szabad keverni). Ha egynemű, világosbarna színű a karamell, mehet bele vissza a mandula és egy késhegynyi só. Még forrón zsírpapírra vagy fém fóliára öntjük, és félrerakjuk kihűlni, megszilárdulni.
  4. A fehér csokihoz használt hőálló tálat használhatjuk az étcsoki olvasztásához is. A folyamat ugyanaz. Az elv, hogy az első, fehércsokis réteg kissé megszilárdul, mire a barna csokihabot ráöntjük, így a rétegek szépen elválnak egymástól.
  5. A habot hűtőbe rakjuk felszolgálásig, majd a megdermedt grillázsból darabokat tépünk a tetejére.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 381
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokoládékrém, csokoládéhab mandula-grillázzsal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

686
étcsokoládé 10 dkg
fehér csokoládé 10 dkg
habtejszín 4 dl
2 csipet
mandula 5 dkg
cukor 5 dkg