Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillcsirke Évi néni konyhájából

Grillcsirke Évi néni konyhájából
Grillcsirke Évi néni konyhájából
90 perc / előkészület: 15 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrégiben vettem egy helyes kis forgó, külön grillt, amin már készítettem ezt-azt, de csirkét még nem. Mit ad isten, egy kis aranyos ott mosolygott a piacon a pulton velem szemben. Muszáj volt hazahoznom.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

Pác a kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét gondosan megmossuk megszárítjuk. 
  2. A belsejét sózzuk, borsozzuk, majorannával megszórjuk, citromot csepegtetünk bele és beleszórjuk a citrom reszelt héját. A külsejét megkenjük olajjal vagy olvasztott vajjal, enyhén sózzuk, jól megborsozzuk, rákenjük a reszelt fokhagymát, citromot csavarunk rá és fóliába csomagolva legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  3. Amikor már átjárták a fűszerek, grillnyársra tűzzük és csendben sütögetjük, összesen kb 1 és 1/4 órát. Félidőtől időnként megkenegetjük a mézes, fűszeres olajjal, úgy pirítjuk.
  4. Sáfrányos, korianderes vadrizses jázminrizzsel tálaljuk. 
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 834
elküldve: 1
receptkönyvben: 101
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

grillezett csirke, pácolt-grillezett csirke, chilis-mézes grillcsirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

424
csirke 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 tk
citromlé 1 fél citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
fokhagyma 2 gerezd
méz 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
cayenne bors 1 kk
chili 0 ízlés szerint
1 kk