Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett báránygerinc

Grillezett báránygerinc
Grillezett báránygerinc
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyönyörű Balaton-felvidék ideális hátteret nyújtott a film elkészítéséhez. A grillbárány egyik fontos alkótóeleme a csontja! Igazi gasztronómiai élmény "lecsócsálni" róla a húst.

hozzávalók / 4 adag

A báránygerinchez

A fűszerkeverékhez

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A báránygerinc szeleteket bevagdossuk a szélein, ahol hártyák futnak a húson. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, és egy műanyag edénybe tesszük, amelynek teteje is van, és mindegyik szeletet megöntözzük olajjal. Szorosra nyomkodjuk a szeleteket, hogy ne maradjon levegő közöttük. A legfelső húsokat még külön is beolajozzuk, és szorosan rányomunk egy darab folpack-ot, így megakadályozzuk, hogy a levegővel érintkezzenek. Másnapig a húst a hűtőszekrényben érleljük.
  2. A hús grillezése előtt a paradicsomokat és a pucolt hagymát karikára vágjuk, a tálaló tálakra ízlésesen elrendezzük, és megszórjuk a vágott petrezselyemzölddel, majd rádobjuk az olívabogyókat is.
  3. A hússzeleteket kivesszük az olajból, lecsepegtetjük, és mind a két felén megsózzuk. A forró grillre tesszük, és oldalanként körülbelül 5-6 perc alatt készre sütjük. A sütési idő nagyban függ a grill hőmérsékletétől.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 003
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
961 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres pácolt báránygerinc, báránygerinc hagymás-paradicsomos olívabogyóval

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

osztriga
OsztriGa / osztriga Mon, 2011-07-04 11:48

:D
Körültekintéssel...nem is beszélve a várható utóhatás figyelembevételéről...
T.

Buza Sándor
Buza Sándor Sat, 2011-07-02 10:17

Akkor az osztrigát is csak "félreeső helyen, figyelő szemektől, fülektől távoli helyen" szabad enni?

osztriga
OsztriGa / osztriga Fri, 2011-07-01 20:17

Szumák: Ez a meggy bordó fűszer, amely valójában a cserszömörce bogyója, az arab-török konyhában ma is meghatározó alapanyag, de a világ néhány más konyháján is előfordul: Indonéziában például sűrű, savanyú kivonatot készítenek belőle és zöldség currykhez adják.... forrás Chili&Vanília..
Az itthon honos cserszömörce termése is ehető?????
Lecsócsálás nem pusztán gasztronómiai élmény....erős akusztikus és vizuális hatást is megfigyelhetünk közben....emiatt végezzük félreeső helyen, figyelő szemektől, fülektől távol...

1229
báránygerinc 1.2 kg
olívaolaj 2 dl
0 ízlés szerint
vöröshagyma 10 g
fokhagymapor 3 tk
kakukkfű 2 tk
borsmentalevél 1.5 ek
szumák 10 kk
római kömény 1 teáskanál
citrom 4 db
paradicsom 8 db
vöröshagyma 1 közepes fej
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 1 ek
olajbogyó 10 dkg