Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett császárhús

Grillezett császárhús
Grillezett császárhús
175 perc / előkészület: 25 perc főzés: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó néhány ropogós bőrkedarab már sütés közben "ellopódik"...

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Köretnek sütőben héjában vagy mikróban sült burgonyát adhatunk. Savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A császárhúst téglalap alakúra szabjuk (ha lehet, így kérjük a hentestől), megtisztítjuk, leöblítjük. Éles késsel hosszanti és kereszt irányban is ujjnyi távolságba bevagdossuk a bőrét.
  2. Hosszanti irányban felgöngyöljük, hogy egy hengert kapjunk (a bőrös rész ne fedje egymást). Vékony kötöző zsineggel több helyen átkötjük.
  3. Megfelelő nagyságú kuktába fűszerekkel együtt feltesszük főni kb. 30 percig (főzhetjük fazékban is lefedve, kb. 1 órát).
  4. A forgónyársas grillsütőt max. grillre és annyi órára állítjuk, amennyi kiló a hús súlya volt nyersen. A forgónyársra feltűzött hústekercset (ahogy a csirkét szoktuk) belehelyezve elindítjuk.
  5. Időnként sörrel kenegetjük. Ha a bőre kopogósan ropogós, akkor kész (hogy a belseje át sült-e, szúrópróbával ellenőrizhetjük).
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 602
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

császárszalonna grillen, göngyölt császár, sörös császárhús grillen

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1554
császárszalonna 2.2 kg
1 ek
babérlevél 2 db
köménymag 1 csipet
fokhagyma 1 fej
vöröshagyma 1 közepes fej
bors 15 szem
sör 1 dl