Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett csirkemell és -máj

Grillezett csirkemell és -máj
Grillezett csirkemell és -máj
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi nagyon szeretünk kint grillezni, mikor fújdogál a szél, és a finom, fűszeres hús illata kering a levegőben...... szerintem ezt mindenkinek ki kell próbálnia!!!! Mi nem bajlódunk faszénnel, nekünk elektromos grillünk van, tökéletes lesz rajta a megsült étel......

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Az uborkasaláta készítését itt találjátok.

A húsokat mindig pácoljuk be legalább néhány órával sütés előtt, de sózni mindig csak utólag sózzunk! A hússzeletek ne legyenek se túl vékonyak, se túl vastagok. Ne tegyünk túl sok ételt a rácsra, mert összeragadnak, és nehezebben sülnek át. Sütéskor először a húsok egyik oldalát süssük meg, majd fordítsunk rajta, és a másikat is. Nagyon fontos, hogy villával ne szurkáljuk a húsokat/halakat, mert kifolyik belőlük a húslé és kiszáradnak. Csak grill-lapáttal vagy hússütő csipesszel forgassuk őket, és szurkálás helyett nyomkodással ellenőrizzük, meddig kell még sütni. Sütés közben folyamatosan ellenőrizzük az ételeket. Vigyázzunk arra, hogy ne süssük túl a húsokat, ne legyenek kormosak, de kellően átsüljenek. Ha a hús túlsül, kiszárad és kemény lesz, a zöldségeknek pedig keserű lesz az ízük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat felvagdossuk lehetőleg egyforma darabokra. A chiliolajba tesszük a fűszereket, a só kivételével. Jól elkeverjük. Minden húst bekenünk a páccal, majd letakarjuk minél több időre, akár egy éjszakára is.
  2. Aztán szépen rápakoljuk a grillre, és megsütjük. Rizst főzünk köretnek, uborkasalátát készítünk mellé. A végén sózzuk!! Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 802
elküldve: 2
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
714 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
receptverseny: Heinzegj kedvenc grill ételeddel!
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült hús grillen, grillezett hús, fűszeres hús grillen, pácolt hús grillen

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

749
csirkemell filé 1 db
csirkemáj 9 db
chiliolaj 2 dl
bors 2 teáskanál
bazsalikom 2 teáskanál
kakukkfű 2 kk
oregánó 2 kk
rozmaring 0.5 teáskanál
gyömbérpor 2 késhegynyi
koriander 2 csipet
majoranna 2 kk
0 ízlés szerint