Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett csirkemell salátával, sültburgonyagerezdekkel

Grillezett csirkemell salátával, sültburgonyagerezdekkel
Grillezett csirkemell salátával, sültburgonyagerezdekkel
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csirkemell: sovány, finom húsú, kiválóan alkalmas párolva, sütve, a bőre alá töltelék vagy zöldfűszer is rakható.

Filézett (csont és bőr nélkül) csirkemell: a bőr és csont eltávolítása nem nehéz, otthon is könnyűszerrel elvégezhető, de megvásárolhatjuk már filézett formában is a csirkemellet.

Kiválóan alkalmas gyors sütésre akár egészben, keresztben kettévágva, de csíkokra vágva is.

Gyorsan kiszáradhat, óvatosan süssük.

 

hozzávalók / 4 adag

A grillezett csirkemellhez

A héjas sültburgonyához

A nyári salátához

ajánlat

Egyszerűen elkészíthető nyári főétel .
Mindenkinek ajánljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Hús készítése:


  1. A megtisztított csirkemellet rátesszük folpack fóliával letakart vágódeszkára, majd a fóliával letakarjuk, és húsklopfolóval szép egyenletesen kiveregetjük. Ha nincs húskalapácsunk, nyeles lábas vagy serpenyő aljával is megtehetjük. A szeletek ezután jól süthetők lesznek.
  2. Ezután egy tálba tesszük, és mindkét oldalukat bedörzsöljük fűszersóval és kakukkfűvel, majd rácsorgatunk 1-2 ek hidegen sajtolt olívaolajat, és a hűtőbe tesszük pár órára.
  3. Grillező serpenyőben felhevített vajon pirosra sütjük a befűszerezett csirkemelleket. Sütéskor érdemes egy nagyobb lábassal "levasalni", ilyenkor sokkal könnyebben átsül a hús. (A lábasba vizet öntünk nehezéknek.)

A saláta készítése:


  1. A fejessaláta megmosott, lecsepegtetett leveleit összetépkedjük, és egy tálra helyezzük.
  2. A póréhagyma szárát hosszában kettévágjuk és egész vékonyan felszeleteljük, majd hozzáadjuk a salátához.
  3. Rákarikázzuk a paradicsomokat, az olívabogyókat rászórjuk. 
  4. Az olívaolajat egy kis tálkába öntjük ecettel, sóval, borssal, fűszerkeverékkel (pl. provence-i) ízesítjük, elkeverjük, majd a salátára öntjük.

A sült burgonya készítése:


  1. A sütőt előmelegítjük, egy tepsire sütőpapírt helyezünk, és rászórjuk a fagyasztott burgonyát. Oregánót és fehérborsot szórunk rá.
  2. Készre sütjük. Tálaláskor enyhén sózzuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 039
elküldve: 0
receptkönyvben: 149
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

grillezett csirkemell nyári salátával, héjas sültburgonyagerezdekkel, sült csirke salátával és burgonyával, héjában sült burgonya grillezett csirkével, nyári sült csirkemell salátával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

506
csirkemell filé 4 db
olívaolaj 2 ek
teavaj 2 ek
kakukkfű 0 ízlés szerint
fűszersó 0 ízlés szerint
burgonya 50 dkg
oregánó 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fejessaláta 1 közepes fej
paradicsom 30 dkg
póréhagyma 0.5 közepes db
fekete olajbogyó 12 db
olívaolaj 3 ek
fehérborecet 1 ek
provence-i fűszerkeverék 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint