Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett csirkemell tócsnival

Grillezett csirkemell tócsnival
Grillezett csirkemell tócsnival
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A grill a legnagyobb találmány a világon, főleg, ha van hozzá vaslapunk is. Itt zárójelben szeretném megjegyezni, hogy nekem sincs, de kifejlesztettem. Nem kell hozzá más, mint egy sütőlemez, amit a rácsra elhelyezünk, és voilá már van is. Így esett, hogy a csirkemell mellett egyszerre készítettem a tócsnit is. Muszáj egyszer kipróbálni, nagyon jó ropogós lesz, és kiváló köretet képez ehhez a grillezett fokhagymás csirkemellhez. Természetesen a konyhában, serpenyőben is elkészíthető.

hozzávalók / 6 adag

A csirkéhez

A tócsnihoz

A szószhoz

ajánlat

Tálalási javaslat: A csirkemellet saláta halomra helyezzük, és meglocsoljuk a mézes mustáros citromos öntettel (nagyon jól passzol a zöldfűszeres húsokhoz, illetve salátákhoz is) köretnek tócsnit kínálunk fokhagymás tejföllel megbolondítva.

Szólj hozzá!

elkészítés

A csirkéhez

  1. A filézett csirkemellet megmossuk, felszeleteljük, és megsózzuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a páclevet (bors, borsikafű, rozmaring, bazsalikom, mustár, olívaolaj, dióolaj, chilipehely és fokhagyma).
  3. A megmosott, sózott csirkemellet megforgatjuk benne, legalább egy órán át pihentetjük, de legjobb, ha már előző este bepácoljuk, akkor jobban átjárják az ízek.
  4. A grillsütőnkre most a rács helyett vaslapot teszünk, előmelegítjük, és aranybarnára sütjük a csirkemell mindkét oldalát (kb. 15 perc alatt átsül).

A tócsnihoz

  1. A burgonyát meghámozzuk, és káposztareszelőn lereszeljük.
  2. A megpucolt hagymákat felaprítjuk, vagy az előzőleg használt káposztareszelőn lereszeljük, és hozzáadjuk a burgonyához.
  3. Apróra vágjuk a csokor petrezselymet, és ezt is a burgonyás keverékbe tesszük.
  4. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Körülbelül 15 dkg lisztet keverünk a burgonyás keverékhez, vagy amennyire szükségünk van (ez attól függ, mennyi levet ereszt a burgonya).
  5. A csirkékkel egy időben a grillező vaslapjára evőkanállal kis kupacokat képezünk, a tetejét megnyomkodjuk. Mind két oldalát aranybarnára sütjük. (Természetesen konyhai körülmények között serpenyőben is elkészíthető.)

A szószhoz

  1. Egy keverőtálba teszünk minden hozzávalót, majd egy kézi habverő segítségével összekeverjük azt.
  2. Üvegbe töltjük, és legalább 24 órán át hűtjük fogyasztás előtt.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 675
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

norcsikiss

Mióta szakács: 2014.07.28.
12 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csirkemell burgonyafánkkal, fokhagymás grillezett csirkemell tócsnival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

926
csirkemell filé 2 db
olívaolaj 5 ek
dióolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 1 tk
rozmaring 2 szál
borsikafű 1 tk
bazsalikom 1 tk
mustár 1 ek
chilipehely 1 tk
fokhagyma 5 gerezd
burgonya 1 kg
finomliszt 15 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl
tejföl 5 dl
olívaolaj 5 ek
virágméz 5 ek
citromlé 2 citromból nyert
juharszirup 1 ek
bors 0 ízlés szerint
1 késhegynyi