Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett csirkemell és zöldségek lepénykenyérrel

Grillezett csirkemell és zöldségek lepénykenyérrel
Grillezett csirkemell és zöldségek lepénykenyérrel
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben hagyomány volt nálunk, hogy ha kedd, akkor grillnap. Ez egy hosszabb időre elsikkadt. Ha nincs ötletünk a főzéshez, akkor kevés előkészítéssel, változatos ízeket varázsolhatunk az asztalra. Ezen kívül még ázsiai páccal készült hús, sült banán is szerepelt a kínálatban.

hozzávalók / 4 adag

Borsos-mustáros csirkemell

Grillezett zöldségek

Fokhagymás lepénykenyér

Szólj hozzá!

elkészítés

Borsos-mustáros csirkemell

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk (3 szelet).
  2. Megkenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, mustárral megkenve lezárható edényben vagy zacskóban betesszük érlelni a hűtőbe néhány órára, de akár egész éjszakára is.
  3. A grillserpenyőt felhevítjük. Olaj nem szükséges bele, hiszen a hús már olajos. A csirkét 1-1,5 perc alatt mindkét oldalán megsütjük.

Grillezett zöldségek

  1. A zöldségeket megmossuk, megszárítjuk, végeiket levágjuk. Hosszában 0,5 cm-es szeletekre vágjuk.
  2. A zöldségeket megkenjük kevés olívaolajjal, megszórjuk a fűszerekkel. Folpackkal letakarva 1-2 órát pihentetjük, hogy átvegyék a fűszer ízét.
  3. Ugyanúgy sütjük, mint a húst.

Fokhagymás lepénykenyér

  1. A vajat felforrósítjuk, belereszeljük a fokhagymagerezdeket és kicsit megfonnyasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  2. A langyos vízhez keverünk egy nagy csipet cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük.
  3. A sót, a fokhagymás vajat, a lisztet és az élesztős vizet dagasztógépbe tesszük, és addig gyúrjuk, míg lágy, fényes tésztát nem kapunk. Egy órát kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy kézzel kihúzzuk a tepsi formájára.
  5. 250 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Amint kivettük, azonnal megkenjük a tetejét vajjal.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x32 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 414
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

grill csirkemell zöldségekkel fokhagymás lepénykenyérrel, csirkemell grillen zöldséggel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

564
csirkemell filé 30 dkg
olívaolaj 2 ek
1 kávéskanál
bors 1 teáskanál
mustár 1 ek
padlizsán 1 db
cukkini 2 kis db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 ek
kakukkfű 1 teáskanál
chilipehely 1 kávéskanál
olívaolaj 2 ek
tönkölybúza liszt 30 dkg
víz 2 dl
vaj 6 dkg
fokhagyma 4 gerezd
friss élesztő 1.5 dkg
cukor 1 csipet
1 teáskanál