Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett cukkinirózsák

Grillezett cukkinirózsák
Grillezett cukkinirózsák
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idei első grillezés egyik alanya lett ez a finomság. Nem igényel semmilyen fűszerezést, mire megsül, átveszi a szalonna kellemes ízét, aromáját. Kitűnő kiegészítője a többi grill husinak, zöldségnek.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük.
  2. Egy késsel, amilyen vékonyra csak tudjuk, hosszában felszeleteljük.
  3. A baconből a cukkinik szélességével egyenlő csíkokat vágunk.
  4. Ráfektetjük a cukkiniszeletekre a szalonnákat, és szorosan feltekerjük.
  5. Kettő fogpiszkálóval keresztben megtűzzük, hogy a szélük biztosítva legyenek.
  6. Forró grillre tesszük, és pár perc alatt ízes, pirultra sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 978
elküldve: 14
receptkönyvben: 666
elkészítve: 19/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

baconös cukkini grillezve, baconbe csavart cukkini grillezve, grill cukkini baconnel

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

itthonboszi
itthonboszi Mon, 2012-06-25 19:18

Azt szeretném tudni, hogy hogyan sütöd ezen finomságokat... nem gyullad meg a fogpiszkáló? Vagy csak a tekercsek végeit sütöd, az oldalakat, ahol a fogpiszkáló "meredezik" nem?

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2012-06-25 22:25

Faszenes grillen sütöttük múltkor. Nem gyullad meg a pálcika, mivel nem érintkezik közvetlen tűzzel. Megszínesedik, nem nem gyullad meg :-)
Szépen körbe lehet sütögetni, forgatgatva alul - felül, körbe - körbe, az oldalait is.
De ha nagyon zavar a fogpiszkálók " meredezése ", akkor mielőtt beléjük szúrod, rövidebbre lehet törögetni.

Egyébként ha félünk, hogy nagyon megégne a parázson a fanyársunk, - ez már a hosszabb bambusz nyársakra vonatkozik, mert hosszabb sütési időt kell alkalmaznunk, akkor a praktikus jó megoldás, hogy mielőtt felszurkáljuk rá amit szeretnénk, vízbe mártjuk a nyársat. Így biztos nem ég meg. :-)

Üdv: Vici

Bató Edit
Bató Edit Sat, 2012-06-23 19:54

Kedves Vicikó, ez csodás! Mit gondolsz, sütőben is megsüthetném?
Edit

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2012-06-23 20:09

Kedves Edit, köszi!
Biztos ott is meg lehet sütni, de azért nem árt egy kis grillfunkció, ha van. :-)
Szerintem még serpenyőben is lehet. Csak abban az esetben a fogpiszkálókat olyan méretűre kell törögetni, és úgy beléjük szúrni, hogy lehetőleg ne lógjanak ki, hogy forgatni lehessen a serpenyőben. Így szépen körbe lehet sütni.
Üdv: Vici

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2012-06-25 10:41

Köszi, meg fogom próbálni, mert grill van a sütőmben, de kertem sajnos nincs :(((

112
cukkini 1 db
bacon 100 g