Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett hamis sacher

Grillezett hamis sacher
Grillezett hamis sacher
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hányszor és hányszor hiányzik az életünkből egy világmegváltó ötlet... Mint például amikor egy baráti társaság gyűlik össze egy kiváló bográcsozásra. Ha már kinn "nomádolunk", miért ne készíthetnénk a desszertet is az udvaron?

Nem is kell hozzá más, mint egy fedeles grillsütő. Kiválóak a Weber és a Landmann típusai, érdemes beszerezni egyet! Nekem egy 47-cm-es Weberem van, és a weber oldalán találtam rá a sütemény receptre. Persze gyorsan átformáltam a saját ízlésemre... 

Feleségem csak annyit mondott, miután megkóstolta: ez pont olyan, mint a sacher torta!

És tényleg! Grillezett torta! Igazából semmilyen füstös íze nincs, mégis tökéletes. Itt a nyár, grillezzünk bátran!

hozzávalók / 6 adag

A tészta

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. Az étcsokit a vajjal együtt egy mikrózható tálba tesszük. A mikróban 2 perc alatt felolvasztjuk, kivesszük, majd alaposan átkeverjük. Félretesszük hűlni.
  2. Eközben a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a kihűlt csokihoz adjuk, elkeverjük. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a cukrot, és tovább mixereljük 1-2 percig.
  3. A lisztet, a rumot, a sütőport, a mandulát a csokihoz adjuk, alaposan elkeverjük, majd a kész tojásfehérje habot is óvatosan, körkörös mozdulatokkal a csokiba keverjük-forgatjuk. Ezzel fellazítjuk a csokis masszát.
  4. Egy nagyobb tepsit kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a masszát, szépen elrendezzük benne. Erre a legjobb mód, ha alulról megütögetjük, rázogatjuk a tepsit. Én egy kerek, 32 cm-es, 4 cm magas, teflonos tepsit használtam.
  5. A masszát 160 fokos előmelegített gömbgrillre helyezzük (a lényeg, hogy fedele legyen), és 30-35 perc alatt készre sütjük. Fogvájóval ellenőrizzük a közepét, hogy átsült-e? Ha beleszúrjuk, és semmi sem ragad rá, kész a tészta. Természetesen sütőben is megsüthető.

Összeállítás

  1. A kész tésztát félbevágjuk, alsó felét megkenjük sárgabaracklekvárral, majd visszatesszük a tetejét.
  2. Az étcsokit a vajjal együtt egy mikrózható tálba tesszük. A mikróban 2 perc alatt felolvasztjuk, kivesszük, majd alaposan átkeverjük, és a süteményre öntjük. Szépen elkenjük rajta, hogy mindenhova jusson úgy, hogy az oldalára is lefolyatjuk, rákenjük.
  3. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 700
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Atya

Mióta szakács: 2015.02.10.
38 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

grillezett torta, gömbgrillen grillezett csokis torta, grillben sült torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1113
étcsokoládé 30 dkg
vaj 15 dkg
tojás 6 db
rum 0.5 dl
2 csipet
cukor 20 dkg
finomliszt 20 dkg
mandula 6 dkg
sütőpor 2 teáskanál
sárgabaracklekvár 4 ek
étcsokoládé 15 dkg
vaj 7.5 dkg