Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett húsok gyümölccsel

Grillezett húsok gyümölccsel
Grillezett húsok gyümölccsel
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Reggel az autómat szervízbe vittem, és amikor hazafelé tartottam, a Lehel piacon vitt  át az utam, így ma grillt ettünk.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mellet és a májat fekdaraboljuk falatnyi nagyságúra, kb. 1 cm-es vastagságúra.
  2. A csirkemellet enyhén besózzuk, leheletnyi borsot és rogan josh fűszerkeveréket szórunk rá.
  3. A májat borsozzuk, megszórjuk majorannával.
  4. Az almát felvágjuk cikkekre, magházát kivágjuk, enyhén megszórjuk fahéjas cukorral. Az őszibarackot is felcikkezzük, magját kivesszük. A szilvákat kettévesszük, magját eltávolítjuk.
  5. A csirkemellet 2 db nyársra szúrjuk fel, majd ezt követi egy cikk őszibarack, és így tovább, míg el nem fogy az anyag. Ha kész a nyárs, még megszórjuk darált rózsaborssal. (Utólag gondolva, ha valaki szereti, mehet rá még egy kis méz is.)
  6. A másik fajta nyárson a fahéjas almával kezdünk, amit a fűszeres máj követ, majd szilva, máj, alma, stb.
  7. A kész nyársakat megspricceljük egy kis olajjal, és fólia alatt 150 C-on kb. 15 percet pároljuk. Ezt követően 2-2 percre grill alá rakjuk mindkét oldalát.
  8. A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, félbevágjuk, kevés kacsazsíron a hús alatt egy másik tepsiben megsütjük.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x30x5 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 912
elküldve: 2
receptkönyvben: 147
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

grillezett csirke és csirkemáj-falatok gyümölcsökkel, kacsazsíron sült burgonya grillezett gyümölcsös csirkével

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

na
na Sun, 2011-10-16 23:34

a 150 fokon 15 percig párolást szabadban grillrácson is ki lehet vitelezni szerinted? kezdő grillező vagyok. KÖszi

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2011-11-08 19:24

Szia!
Simán elég az a szabad grillezés. A lényege, hogy már jóval a sütés előtt bepácold a húst. Akár napokkal előtte is. Most még talán el lehet készíteni napközben kint is a grillt. Szerintem sokkal finomabb és persze hangulatosabb, mint a sütőben. Üdv: Évi néni

514
csirkemell filé 40 dkg
csirkemáj 30 dkg
alma 20 dkg
őszibarack 40 dkg
szilva 30 dkg
burgonya 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rózsabors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
méz 1 ek
kacsazsír 1 ek