Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett lazac steak avokádóval és salátával

Grillezett lazac steak avokádóval és salátával
Grillezett lazac steak avokádóval és salátával
16 perc / előkészület: 10 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakrabban kellene halat ennünk. Ez sokszor eszembe jut, és szerintem mi az átlaghoz képest többször is eszünk, de nem eleget. És most nem a panírozott halrudacskákra gondolok, hanem a "rendes" halra, amit a piacon szerzünk be, és készítjük el otthon. Némi gyakorlattal nagyon finom ételeket készíthetünk halból, egy kis utánaolvasás és próbálkozások után megtalálhatjuk azokat az ízeket, amiket szeretünk. A rántott halon túl is vannak receptek. ;)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat meglocsoljuk citromlével, sózzuk, borsozzuk, és 30 percig hagyjuk pácolódni. Ezalatt a joghurtot összekeverjük néhány csepp frissen facsart citromlével, sózzuk, borsozzuk és kaporral ízesítjük. Az avokádót meghámozzuk, és felszeleteljük. Csepegtessünk rá citromot, így elkerülhetjük, hogy bebarnuljon.
  2. A halat száraz forró serpenyőben megsütjük. Amikor belefektettük a serpenyőbe, nem piszkáljuk, hanem 2-3 percig hagyjuk sülni. Majd egy lapos vékony spatula segítségével megfordítjuk, és további 2 percig sütjük. A halat könnyű túlsütni, érdemes a sütésére nagyobb figyelmet fordítani. A sütés során kevés citromlevet locsolhatunk rá, és mielőtt elkészül, egy kis vajjal is megkenhetjük a halat. A szeletelt avokádóval, salátával és citrommal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 492
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: halételek
receptverseny: Heinzegj kedvenc grill ételeddel!
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lazac zöldségekkel, lazac avokádóval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

346
lazac 25 dkg
avokádó 1 közepes db
citromlé 1 citromból nyert
kapor 0 ízlés szerint
joghurt 2 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
salátakeverék 15 dkg