Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett makréla

Grillezett makréla
Grillezett makréla
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves kollégám már többször mesélte, mennyire szereti a makrélát grillezve. Mivel még sohasem kóstoltam ezt a halat, azonnal erős késztetést éreztem egy próbára. Nekem elnyerte a tetszésemet.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A makrélát szárazra töröljük, kívül-belül enyhén sózzuk, borsozzuk. Belsejébe kakukkfű, rozmaring ágakat és citrom szeleteket dugunk. Kívül meglocsoljuk olívaolajjal, és megszórjuk szintén kakukkfűvel és rozmaringgal.
  2. A körethez három kisebb burgonyát sós vízben félig megfőzünk, meghámozzuk, és felkarikázzuk.
  3. Olívaolajból, dióból, bazsalikomból, petrezselyemből, sóból, 2 gerezd fokhagymából, citrom reszelt héjából pestot készítünk.
  4. A burgonyakarikákat kisebb kerek formába (pl. 10-14 cm átmérőjű tortagyűrűbe) lerakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, pestot teszünk a tetejére, kis borral meglocsoljuk, és frissen reszelt parmezánt szórunk rá. Így rétegezzük, míg el nem fogy a krumpli. A tetejére pesto és parmezán kerül. Ezt sütjük meg 180 fokos sütőben.
  5. A halat grillrácsra tesszük, és a krumpli mellé tesszük fóliával letakarva 15 percre, majd a fóliát levesszük, grill fokozatra kapcsolunk, és mindkét oldalát néhány perc alatt megpirítjuk.
  6. A burgonya ugyanennyi idő alatt elkészül.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 21 842
elküldve: 3
receptkönyvben: 86
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

makréla grillen, makréla fűszeres krumplival, pesztós burgonya és grillezett makréla

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cica1967
Cica1967 Sat, 2015-05-23 22:39

Tokeletes lett igy a makrelank, koszonom! Igaz en sutoben elosutotem foliaban 15 percet, utana kibontottam es szabad teri grillen sutottam meg keszre. Annyit valtoztattam, hogy citormlet csorgattam a hasaba es a tetejere is.
Csak ugy faltuk... :)
Koszi!!!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2014-07-11 10:24

Ennek nagyon örülök, mert híve vagyok az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásnak, még ha gyakrabban készítek az elvártnál több "anyagos" ételt is.
Üdvözlettel: Évi néni

1165
makréla 60 dkg
rozmaring 4 szál
kakukkfű 1 csokor
bazsalikom 1 csokor
dió 5 dkg
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 1 dl
fokhagyma 2 gerezd
citrom 1 db
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
burgonya 30 dkg
fehérbor 0.5 dl
parmezán sajt 5 dkg