Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett marhahátszín korianderes burgonyával

Grillezett marhahátszín korianderes burgonyával
Grillezett marhahátszín korianderes burgonyával
80 perc / előkészület: 35 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lovason készítettük ezt a receptet ,és forgattuk hozzá a filmet. A titok a fűszerkeverék. Próbáld ki!

hozzávalók / 4 adag

  • 8 szelet marhahátszín , kb. 1,5 cm vastag
  • 2 dl kukoricaolaj
  • 8 tk fűszerkeverék (részletezve alul)
  • 1 csokor petrezselyemzöld

A fűszerkeverékhez:

  • 2 tk fokhagymagranulátum
  • 2 tk hagymagranulátum
  • 1 tk őrölt bors
  • 0,5 tk őrölt kardamom
  • 0,5 tk őrölt koriander
  • 0.5 tk őrölt szegfűbors
  • 2 tk őrölt mustármag
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj

A korianderes grillburgonyához:

  • 4 db (vagy 8 kisebb) burgonya, héjában megfőzve
  • 1 tk őrölt koriander
  • chilipaprika, friss vagy őrölt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1.5 dl olívaolaj
  • alufólia a sütéshez

Zöldborsos mártás:

  • 10 dkg ecetes zöldbors
  • fél hagyma
  • 20 dkg ketchup
  • 10 dkg majonéz
  • 1 tk őrölt szegfűbors
  • 1 kk őrölt koriander
  • 10 dkg "Kremser Senf" (kremszi édes mustár) (vagy angol mustár)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hátszínszeleteket megszórjuk a fűszerkeverékkel, és egy műanyag edénybe tesszük, amelynek teteje is van; mindegyik húst megöntözzük olajjal. Szorosra nyomkodjuk a szeleteket, hogy ne maradjon közöttük levegő. A legfelső szeleteket még külön is beolajozzuk, és egy darab folpack-ot szorosan rányomunk, így megakadályozzuk, hogy a levegővel érintkezzenek. Másnapig hűtőszekrényben érleljük a húst.
  2. A grillezett burgonyához megfőzzük a krumplit héjába, akár előző este, a pácolással egy időben.
  3. Másnap, a hús grillezése előtt elkészítjük a burgonyaköretet és a zöldborsos mártást.
  4. A mártáshoz a hagymát apróra vágjuk, és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük. Letakarva félretesszük.
  5. A burgonyát héjában megfőzzük, és kihűtjük. A hámozott és kihűlt burgonyát hosszanti negyedekbe vágjuk (vagy félbe csak, ha kisebb burgonyákkal dolgozunk), egy edénybe rakjuk, és megszórjuk a korianderrel, sóval, chilivel és a vágott petrezselyemmel.
  6. Kis olajat is öntünk rá, jól összekeverjük, úgy, hogy a burgonyák ne törjenek össze.
  7. Alufóliatálcát formálunk, megkenjük olívaolajjal, és ebbe rakjuk a burgonyát. A maradék olajjal megöntözzük. Igyekszünk a fóliából olyan csomagot hajtogatni, amelyet jól le tudunk zárni. A grill szélén 10-20 perc alatt a burgonya felmelegszik, és a fűszerek ízéből is átvesz. A sütési idő a grill forróságának a függvénye. A burgonyát a fóliatasakban tálaljuk majd.
  8. Amikor a burgonya kész, akkor kezdünk neki a hús sütésének. A hússzeleteket kivesszük az olajból, hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat, és a szeletek mindkét felét megsózzuk! A forró grillre tesszük, és oldalanként körülbelül 2-3 perc alatt készre sütjük. A sütési idő nagyban függ a grill hőmérsékletétől. Amikor a hús kérget kapott, levesszük a tűzről, és pár percre bebugyoláljuk a húsokat is alufóliába. Ezalatt a hús "lenyugszik", az ízek összeérnek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 654
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1131 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

grillezett hátszínszeletek zöldborsos mártással, marhahús fűszeres burgonyában

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Buza Sándor
Buza Sándor Wed, 2011-07-06 12:43

Szia! A krumplit és a kemény zöldségeket is jó, ha előre megfőzzük és utána grillezzük őket.

balulajka
balulajka Wed, 2011-07-06 11:48

A burgonyát elég átmelegíteni vagy meg is kell egy kicsit sütni?