Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett mozzarella baconben

Grillezett mozzarella baconben
Grillezett mozzarella baconben
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű ebédhez vagy vacsorához is tökéletes választás, de előételnek is megfelel. Sokszor a nagy melegben eszem, mert mást nemigen kívánok. Gyorsan elkészül, és nagyon finom. Mi a füstölt mozarellát részesítjük előnyben, de lehet variálni, vagy akár fele-fele arányban is a natúr mozzarellával.

hozzávalók / 4 adag

A mozzarellához

A salátához

ajánlat

Pirítóssal is kínálhatjuk. Nagyon finom még grillezett zöldséggel. Faszenes grillen is elkészíthetjük, így még ízletesebb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A joghurtot elkeverjük egy fokhagymanyomón áttört fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, felhasználásig hűtőbe tesszük.
  2. A sajtot négybe szeleteljük, az a jó, ha egy kicsit vastagabb. Fele-fele arányban szoktam elkészíteni a mozzarellát, vagyis a felét hagyom natúron, a másik felét betekerem baconbe.
  3. Egy grill serpenyőben felhevített olívaolajon megsütjük a sajtokat. A salátához a zöldségeket előkészítjük, majd a joghurtos öntettel meglocsoljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 10 785
elküldve: 10
receptkönyvben: 521
elkészítve: 4/16
Facebookon megjelent: 2

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

göngyölt mozzarella salátaágyon, baconbe tekert mozzarella, fokhagymás joghurtos saláta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

uganda85
uganda85 Tue, 2012-06-12 16:11

Nagyon koszi a tippet! En is grillserpenyoben csinaltam, de lehet hogy tul sok volt az olaj eks vekony a sajt. Kb 5szeletre vagtam a sajtot. Ha talalok fustoltet akkor kiprobalom azzal.

uganda85
uganda85 Tue, 2012-06-12 14:30

Kedves Mercedesz! Egy technikai kerdesem lenne. Te hogy grillezed a mozarellat? En epp tegnap szerettem volna, de nekem egybol elkezdett szetfolyni. Annyi helyen lattam mar ilyen szep szeleteket, mint ami neked is, de nekem elkezdett szetfolyni egybol...
Koszi a tippet elore is!

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Tue, 2012-06-12 15:55

Szia Uganda85!Én grillserpenyöben készitettem el a legutobb.Vékonyan megkentem olivaolajjal felmelegitettem és úgy sütöttem.A lényeg,hogy vastag szeletet kell vágni.A füstölt mozzarella nagyon szépen egybe marad a natur viszont hajlamosabb a folyásra ezért is szoktam betekerni baconbe.Próbáld meg vastagabbra vágni,és mminnél kevesebb ideig sütni.Ha nem akarsz tovább kisérletezni,akkor maradj a füstöltnél,az tuti szép marad.Remélem igy segitettem.ÜDV.MERCEDES

609
mozzarella 50 dkg
bacon 10 dkg
olívaolaj 4 ek
jégsaláta 1 közepes fej
görög joghurt 175 ml
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint