Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett nyelvhal meleg salátaágyon

Grillezett nyelvhal meleg salátaágyon
Grillezett nyelvhal meleg salátaágyon
70 perc / előkészület: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gordon Ramsay-féle halfogás ez. Kivéve, hogy nem kaptam tőkehalat, így kénytelen voltam más hallal (jelen esetben nyelvhallal) helyettesíteni. Nem hinném azonban, hogy a végeredményt ez befolyásolta volna. Fantasztikus összhatás, elkészítésekor az időzítésre különös figyelmet fordítsunk! (A hal se hűljön ki, miközben a lencse és a burgonya is legyen meleg!)

hozzávalók / 4 adag

A halhoz és a salátához

A vinaigretthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, héjában forró, sós vízben éppen puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, héját lehúzzuk, majd apró kockákra vágjuk. Egy tálcán szétterítjük és meglocsoljuk 1 evőkanálnyi olívaolajjal.
  2. A halfiléket besózzuk, és állni hagyjuk, amíg a salátát elkészítjük. A lencsét a megmosott, tisztított sárgarépával és zellerszárral együtt lábasba tesszük, felengedjük vízzel és puhára főzzük. (Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl a lencsét, mert akkor összetörik!) A zöldségeket kivesszük, a lencsét lecsöpögtetjük, és egy tálcán szétterítve hagyjuk kihűlni.A vinaigrette készítéséhez egy botmixer segítségével összekeverjük a fenti hozzávalókat. Tálalásig hűtőben tartjuk. (Mielőtt felhasználjuk, jól fel kell keverni.)
  3. Az apróra vágott vöröshagymát a vajjal elvegyített, evőkanálnyi olívaolajon dinszteljük, majd tálba szedjük. Ugyanebben a serpenyőben, még egy evőkanálnyi olívaolajat hozzáadva, megpirítjuk a burgonyakockákat. Végül összekeverjük a hagymát és a burgonyát. Tálalásig melegen tartjuk.
  4. Felhevített grillserpenyőben kevés olívaolajon elkészítjük a halakat: mindkét oldalukat néhány perc alatt átsütjük. Akkor van kész a hal, amikor egy villa hátuljával megnyomkodjuk és kissé ruganyos.
  5. Miközben készülnek a halak, a lencsét felmelegítjük és összekeverjük a vinaigrettel. A tányérokra kanalazzuk a lencsét, arra a burgonyát, és a tetejére jön a halfilé. Azonnal fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 438
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

catalinca
catalinca Fri, 2011-01-07 10:18

A nyelvhal sokkal finomabb a tőkehalnál, így a csere szerintem minőségi volt. Tetszik a recept, kipróbálom.

716
nyelvhal 500 g
burgonya 400 g
lencse 100 g
sárgarépa 1 db
vöröshagyma 0.5 kis db
zellerlevél 1 db
vaj 15 g
kapribogyó 1 ek
snidling 1 ek
olívaolaj 100 ml
tökmagolaj 100 ml
fehérborecet 3 ek
citromlé 1 citromból nyert
víz 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
dijoni mustár 1 teáskanál