Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett ördögszekér laska zöldspárgával

Grillezett ördögszekér laska zöldspárgával
Grillezett ördögszekér laska zöldspárgával
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ehhez a recepthez egy különleges termesztett gombát használok. Ördögszekér laska vagy más néven királylaska, külföldön eryngii néven ismert. Különleges és mutatós formája, hasas, lefelé vastagodó tönkje és íze miatt leginkább a vadon termő gombákhoz hasonlít. Grillezve a legfinomabb!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ördögszekér laskát hosszában szeletekre vágjuk, felhevített serpenyőben kis olajon mindkét oldalát megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a darabokra vágott fokhagymát, és a félbevágott koktélparadicsomokat, és készre pirítjuk.
  3. A zöldspárgát megmossuk, alsó részét levágjuk, majd félpuhára pároljuk.
  4. Elkészítjük a medvehagymaszószt: egy másik edényben a lisztet csomómentesre keverjük a főzőtejszínben, ha még kívánja, kis vízzel hígítjuk.
  5. Az aprított medvehagymát olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a főzőtejszínnel, majd pár percig továbbfőzzük.
  6. A kész zöldséges gomba mellé kis tálkában kínáljuk a medvehagymaszószt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 725
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
108 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: tapas
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

grillezett gomba, sült laska medvehagymaszósszal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

250
laskagomba 500 g
zöldspárga 500 g
koktélparadicsom 10 db
medvehagyma 1 csokor
fokhagyma 3 gerezd
főzőtejszín 250 ml
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint