Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett pikáns halfilé és rák babos salsaval

Grillezett pikáns halfilé és rák babos salsaval
Grillezett pikáns halfilé és rák babos salsaval
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a pikáns ízeket, annak ez garantáltan ízleni fog. Macerásnak tűnhet az elkészítése, de megéri az időráfordítást. Ezzel a grillezési módszerrel a lisztes kéreg bezárja a halrostokat, amitől istenien omlós lesz belül, miközben kívülről ropogós mázat kapnak a halak. Vigyázzunk arra, hogy ne égjen meg, mert akkor kesernyés íze lesz.

hozzávalók / 4 adag

Hal + rák

A salsahoz

A burgonyához

ajánlat

Annak, aki diétázik, friss salátával ajánlom, de babos salsával, ropogós-fűszeres újburgonyával a tuti.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat megtisztítjuk, rajtahagyjuk a héját, és ék formára vágjuk őket, majd feltesszük egy edényben főni kb. 15 percre. Csak félig kell megfőznünk, mert még a sütőben fűszerezve tovább fog puhulni. 
  2. A salsa összetevőit, kivéve a babot egy kis olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsompürét, és kb. 1 dl vizet öntünk rá. Hozzáadjuk a rozmaringot és a kakukkfüvet, majd párat rottyantunk rajta, mielőtt hozzáadjuk a babokat. Kicsit összemelegítjük, lehúzzuk a tűzről, félretesszük.
  3. A krumpliról a vizet leöntjük. Az olívaolajat a fűszerkeverékkel elkeverjük, a krumplikat belerakjuk egy tepsibe, és eloszlatjuk rajta a fűszeres olajat, hogy mindenhol befedje. Betesszük a sütőbe kb. 20-25 percre 180 fokra. 
  4. Ha mirelit halat és rákot vásároltunk, akkor előbb hagyjuk kiolvadni. Tegyük meleg vízbe, úgy pár perc alatt kienged.
  5. Addig egy turmixgépben a paradicsomokat (1 tk olajjal együtt) és a fokhagymát pépesre turmixoljuk.
  6. Tegyük ki egy tálba, adjuk hozzá a chillit, barbecue szószt és a mézet, és keverjük össze, tegyük félre. 
  7. A felengedett halszeleteket vágjuk kb. 2-3 ujjnyi széles csíkokra. Itassuk fel a nedvességet konyhai papírtörlővel, sózzuk meg mindkét oldalát, majd a lisztben forgassuk meg. A rákokról is itassuk fel a nedvességet, és ugyanazt tegyük vele, mint a halakkal.
  8. Egy grillserpenyőben olívaolajat hevítünk, amiben a halak és a rákok mindkét oldalát addig sütjük, amíg egy megkeményedett halvány barna kéreg nem lesz rajtuk. Kb. 2-3 perc oldalanként.
  9. Konyhai papírtörlőre óvatosan kiemeljük őket, és hagyjuk, hogy feligya a felesleges olajat a papír.
  10. Ezután az összeset megkenjük a már előre leturmixolt chillis szósszal.
  11. Újra egy kevés olajat hevítünk egy grillserpenyőben, amibe visszahelyezzük a bekent halfiléket és rákokat, és addig grillezzük, amíg szép piros ropogós külsőt kap.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 721
elküldve: 2
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Monique

Mióta szakács: 2013.04.05.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: halételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

chillis-fokhagymás halfilé, mézes-paradicsomos fűszeres ropogós krumplik, babos salsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

557
hal 600 g
királyrák 200 g
finomliszt 5 ek
chiliszósz 2 teáskanál
fokhagyma 3 gerezd
méz 3 teáskanál
szárított paradicsom 7 db
barbecue szósz 3 teáskanál
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
vajbab 400 g
lila hagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
koktélparadicsom 8 db
piros kaliforniai paprika 0.5 közepes db
sűrített paradicsom 100 g
rozmaring 2 szál
kakukkfű 3 szál
olívaolaj 1 ek
barna cukor 1 ek
0 ízlés szerint
újkrumpli 800 g
gyros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek