Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett polip

Grillezett polip
Grillezett polip
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt egyszer egy krétai nyaralás, egy elvarázsolt lakatlan sziget (Chrissi) és egy kis étterem, frissen fogott polipokkal. Soha olyan finomat nem ettünk.... De aztán az én grillmester Férjem nekiállt, és úgy éreztük, hogy ismét ott vagyunk a szigeten. :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha szerencsés vagy, és megtisztított polipot kaptál, akkor csak átmossuk hideg vízzel, és mehet is a fazékba. (Ha nem, akkor hajrá.... igazából a szemein és a belén kívül minden ehető rajta, nagyot nem lehet tévedni. Nem úgy, mint a tintahalnál..., de az egy másik story, másik recept!:) )
  2. Szóval a polipot tegyük a fazékba, engedjünk rá annyi vizet, amennyi alaposan ellepi. Tegyük be az összes hozzávalót, kivétel az olívaolajat és 3 gerezd fokhagymát. Addig főzzük, amíg a polip fel nem "úszik" a víz tetejére, és olyan puha nem lesz, hogy egy hústűvel könnyedén át lehessen szúrni.
  3. Kivesszük, lecsöpögtetjük, és mehet is a grillre, akár egyben, akár szétdarabolva. Sütés közben fokhagymás olívaolajjal kenegetjük, amíg szép aranybarna színt nem kap.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 17 952
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kendőcske

Mióta szakács: 2013.03.23.
8 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: halételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

polip, fűszeres polip, polip grillen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

821
polip 80 dkg
citromlé 2 citromból nyert
fehérbor 2 dl
babérlevél 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 5 gerezd
olívaolaj 1 dl