Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett tengeri hal fokhagymás öntettel

Grillezett tengeri hal fokhagymás öntettel
Grillezett tengeri hal fokhagymás öntettel
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nálunk is kapható, elérhető a tengeri hal. Így kicsit visszahozhatjuk a nyaralás ízét, élményét, otthon a kertben grillezve. :-)

hozzávalók / 4 adag

Hal pácolása

  • 1.5 kg tengeri hal
  • 4 szál rozmaring
  • 3 kávéskanál (nagyszemű tengeri só)

Öntet

Sütőzsiradék

Minden fázishoz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat megmossuk, megpucoljuk, kibelezzük. A gyomrát rozmaringágakkal megtöltjük. Utána nagy szemű tengeri sóval besózzuk, étolajjal meglocsoljuk, és pácolni hagyjuk a hűtőben 2-3 órát vagy az esti grillezésig.
  2. A fokhagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, és kicsi sóval összekeverjük az extra szűz olívaolajjal. Ez lesz az öntetünk.
  3. Ha a parazsunk elkészült, akkor a halat kb. 12-13 percig sütjük. Óvatosan forgatjuk, hogy a bőre ne ragadjon le. Fontos az idő, hogy ne süssük sokáig, se kevés ideig. Ha a hal szeme tejfehér lesz, akkor sült meg a halunk. A sütés utolsó perceiben a pác levével még a tűzön locsoljuk meg. Nem lesz száraz. (Halsütő ráccsal kitűnően tudjuk forgatni, ropogósra sütni.)
  4. Az elkészült halunk gyomrából kivesszük a rozmaringot, és a tálaláskor leöntjük a fokhagymás, petrezselymes, olívás öntetünkkel.
  5. Körettel (kenyér, sült krumpli, grillezett spárga) és egy üveg fehérborral tálaljuk. jó étvágyat!:-)
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 029
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

József

Mióta szakács: 2016.08.22.
2 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

sült hal, fokhagymás hal grillezve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

700
hal 1.5 kg
rozmaring 4 szál
3 kávéskanál
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor
olívaolaj 2 dl
0 ízlés szerint