Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett tilápia hollandi mártással

Grillezett tilápia hollandi mártással
Grillezett tilápia hollandi mártással
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 8 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az otthoni halnapok első versenyzője volt ez a fogás. Miután a gyerekeim tányérjai kiürültek a vacsora végére, úgy gondolom, jó döntés volt ez az összeállítás. Gyors, könnyű ebéd vagy vacsora, az egészséges táplálkozás jegyében.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármikor elkészíthető, egyszerű és egészséges fogás.

Petrezselymes burgonya helyett steak burgonyát készítettem mellé, nem igen panaszkodtak miatta...:P

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halszeleteket (ha nem szükséges tisztítani) sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk fél órát állni.
  2. Forró vízbe tegyünk cukrot, sót, és főzzük a spárgát kb. 7-8 percig. A főzési idő leteltével azonnal vegyük ki a vízből, és tegyük jeges vízbe felhasználásig. Így mind a színe, mind a frissessége megmarad.
  3. Bordázott grillserpenyőt hevítsünk fel, kevés olajat tegyünk az edénybe, majd süssük meg a halszeleteket. (Oldalanként 3-3 perc elegendő.)
  4. Közben készítsük el a hollandi mártást. (Én egy nagyon egyszerű változatát fogom itt megosztani, ez bárkinek sikerülni fog.) Egy edénybe üssük bele a tojássárgákat, és keverjük el négy evőkanál langyos vízzel. Vízgőz fölött habverővel keverjük habosra. A vajat ebben az esetben nem kell felolvasztani, és tisztítani, hanem kis (1x1 cm) kockákra vágjuk, és egyesével, folyamatosan keverjük el a tojással. (1 tojássárgához 5 dkg vaj szükséges) Ízesítjük sóval, őrölt feketeborssal és cayenne borssal, majd a negyed citrom levével. A tűzről levéve pedig hozzáadjuk, és elkeverjük benne a finomra vágott metélőhagymát.
  5. Tálaláskor a spárgát olvasztott vajon egy serpenyőben gyorsan átforgatjuk (elég kb. 1, max. 2 perc), majd tányérra szedjük a hallal együtt, a hollandi mártást pedig mellé kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 237
elküldve: 2
receptkönyvben: 93
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

grillezett tilápia vajas spárgával, grillezett tilápia metélőhagymás hollandi mártással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

642
tilápia 40 dkg
zöldspárga 500 g
tojássárgája 4 db
snidling 1 csokor
teavaj 220 g
citrom 0.25 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
cukor 2 ek
napraforgó olaj 2 ek