Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillkenyér feta sajttal

Grillkenyér feta sajttal
Grillkenyér feta sajttal
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Előre elkészíthető vendégváró délutáni vagy vacsoraétel. Hússal vagy magában kínálva is lenyűgöző.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Ahhoz, hogy tökéletes eredményt érjünk el, 3 dologra kell figyelni:

1. Ne legyen leve a tölteléknek, mert eláztatja a tésztát! Ha lenne, öntsük le, vagy szórjunk pici lisztet, burgonyapelyhet a töltelékbe vagy a tésztára.

2. A tésztánk ne legyen túl lágy, mert akkor megszenvedjük a kész kenyér tepsibe helyezését!

3. Inkább a sütő alsó részén süssük a kenyeret, mert tapasztalataim szerint a töltelék miatt az aljának több sütés kell, hogy ne ázzon el a tészta.

Hőlégkeverés nélkül kb. 180 fokon süssük a kenyeret. Ha a teteje nagyon pirulna, takarjuk le! 30-35 perc mindenképp kell a tésztának!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a meleg, cukros vízben megfuttatjuk.
  2. A tészta többi hozzávalóit egy tálba tesszük, hozzáadjuk  a megkelt élesztőt, és rugalmas tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük.
  3. Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket: karikára és kis kockára vágunk minden hozzávalót. Ha a paradicsom túl leves, a belső, magos részét ne használjuk fel a töltelékhez!
  4. Az olajon megpároljuk a póréhagymát.
  5. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, paprikát és paradicsomot. Félkeményre pároljuk. Ha leve lenne, teljes hőfokon elpárologtatjuk.
  6. A feta kivételével mindent a zöldségekhez adunk, ízlésünknek megfelelően fűszerezzük, és addig pirítjuk együtt, amíg a sajt megolvad.
  7. A tűről lehúzva, hozzákeverjük a felkockázott feta sajtot is.
  8. A tölteléket ne sózzuk, hiszen a fetától kellően sós lesz! Ha kész fűszerkeverékeket is használunk a töltelék ízesítéséhez, azok sótartalmát elbírja még. Félretesszük hűlni.
  9. A megkelt tésztát kisujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk.
  10. A tészta közepén hosszában egy csíkban elhelyezzük a tölteléket úgy, hogy a tészta szélein maradjon 2-3 cm tészta szabadon, amit a töltelékre tudunk hajtani.
  11. A töltelékre hajtjuk a tésztát, ahol érintkezik, összecsipkedjük, nyomkodjuk. Tojással lekenjük.
  12. Helyezzük sütőpapíros tepsibe, és hagyjuk pihenni 20 percig.
  13. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 564
elküldve: 1
receptkönyvben: 82
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: horvát
mikor: mindig
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött kenyér, calzone, zöldséges kenyér töltve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jtunderke
jtunderke Sat, 2014-06-28 21:53

Szia! Tetszik a recepted, de én is gluténérzékeny vagyok. Nem próbáltad még gluténmentesen?
Üdv: Tündér

nyihaj
nyihaj / nyihaj Sun, 2014-06-29 16:37

Szia Tündér!
Nem, ezt nem próbáltam még gm liszttel. Ha van bevált kenyérrecepted (jó minőségű olasz v. amerikai lisztet használnék hozzá), akkor azt készíteném hozzá el. Formában sütném, fele kenyértészta bele, rá a töltelék, maradék tésztával befedni. Ha esetleg kipróbálod, várom a visszajelzést :) Hajni

nyihaj
nyihaj / nyihaj Fri, 2012-07-13 08:55

Szia Animoni! Semmivel nem kell letakarni a tetejét. 30-35 perc alatt szépen megsül. Persze sütője válogathatja, ha jobban süt a teteje, és már piros a kenyér, de még sülnie kell, akkor alufóliát lehet felül rátenni. Üdv, Hajni

animoni
animoni / animoni Thu, 2012-07-12 22:45

Szia!

Mivel takarod le a kenyeret a sütőben, hogy ne égjen meg a teteje?

Üdv:animoni

561
víz 2.5 dl
olívaolaj 0.6 dl
finomliszt 3.5 bögre
cukor 1 teáskanál
0.25 tk
friss élesztő 1 dkg
tojás 1 db
póréhagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
piros kaliforniai paprika 1 db
paradicsom 4 db
feta sajt 10 dkg
sajt 5 dkg
olajbogyó 5 dkg
olívaolaj 3 ek
zöldfűszer 0 ízlés szerint