Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillpác húsokhoz

Grillpác húsokhoz
Grillpác húsokhoz
110 perc / előkészület: 30 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy tökéletes grillpác, amit amikor készítesz kutyulásnak tűnik, na de a végeredmény egy tökéletes ízvilág! Minden összetevő kötelező a tökéletességhez!

hozzávalók / 4 adag

A húsokhoz

  • 6 db csirkecomb (vagy sertésoldalas, vagy báránycomb)

A páchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, majd késsel csontig beirdaljuk 2-3 cm-ként (a bárányt 1 cm mélyen).

Pác:

  1. Mozsárban összetörjük fűszereket, egy tálba öntjük, narancsot zöldséghámozóval meghámozzuk, beledobjuk, és belecsavarjuk a levét, hozzáöntjük a balzsamecetet és 8 evőkanál olajat.
  2. Ezzel a páccal bedörzsöljük a húsokat, maradékot ráöntjük, majd hűtőben hagyjuk pácolódni akár egy napot is. Sütés előtt egy tepsibe lefóliázva betesszük a sütőbe 180 fokra 1 órára.
  3. Ezután grillre dobjuk, pirosra ropogósra sütjük, közben olajjal kenegetjük, ki ne száradjon!
  4. Köretnek előfőzött rozmaringos fokhagymás krumplit és fóliába csomagolt negyedbe behasított vajjal és rozmaringgal töltött lilahagymát ajánlok.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 47 963
elküldve: 7
receptkönyvben: 246
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Gábor a hobbi séf

Mióta szakács: 2013.01.24.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: szósz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

a legjobb grillpác, pác grillhez, páclé húsokhoz, húspác grillezéshez

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

656
csirkecomb 6 db
szegfűszeg 5 db
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
babérlevél 6 db
kakukkfű 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 közepes fej
narancs 1 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ketchup 8 ek
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
balzsamecet 1 dl
napraforgó olaj 8 ek