Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett thai lazac pirított wok tésztával

Grillezett thai lazac pirított wok tésztával
Grillezett thai lazac pirított wok tésztával
41 perc / előkészület: 20 perc főzés: 6 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

És már megint lazac! Ezer bocsi, de annyira imádom, és úgy érzem muszáj veletek megosztani!

Valamelyik nap épp az edzőteremben voltam, és ahogy a futópadon izzadtam, a velem szemben lévő tv-t néztem. Épp valamilyen főzőműsor volt benne, és onnan lestem ezt a receptet. Milyen jó, hogy még sportolás közben is lehet tanulni új recepteket!

hozzávalók / 4 adag

Lazachoz:

  • 600 g lazac
  • durvára őrölt citrombors
  • thai fűszerkeverék
  • őrölt chili
  • 1 lime leve, esetleg fél citrom leve
  • 1 dl szójaszósz
  • fokhagymás olívaolaj

Zöldséges wok tésztához:

  • 250 g tojásos wok tészta (én most ezt használtam, de ez bármelyik másik tésztával helyettesíthető)
  • 200 g csiperkegomba
  • 1 lilahagyma
  • 150 g zsenge cukorborsó
  • 3 répa
  • 2 újhagyma zöldjével együtt
  • kevés só
  • őrölt chili
  • cayenne bors
  • thai fűszerkeverék
  • 1-1,5 dl szójaszósz
  • 3 ek szezámolaj

ajánlat

Sok-sok szójaszósz!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lazacot felszeleteljük kis tenyérnyi darabokra (a bőrét hagyjuk rajta), majd befűszerezzük, és egy tálban a szójaszószban állni hagyjuk. Kb. fél órára félretesszük egy kicsit pácolódni.
  2. A wok tésztát sós vízben megfőzzük kb. 6-8 perc alatt (ne főzzük szét a tésztát, mert az az étel halála).
  3. A zöldségeket felaprítjuk: a gombát negyedekre, a lilahagymát nagyobb cikkekkre, az újhagymát 1 cm-es karikákra, a répát vékony csíkokra, a cukorborsót félbe (de csak ha túl nagy, egyébként hagyhatjuk egészben is).
  4. A wokban felforrósítjuk az olajat, majd először a gombát tesszük bele, kb. 2 percig pirítjuk. A cukorborsó következik és szintén 2 percig pirítjuk. Közben fűszerezünk, és hozzáöntünk egy kis szójaszószt és egy fél deci vizet.
  5. A lilahagymát és az újhagymát szintén hozzáadjuk, és még két percig kevergetjük. A tésztát tesszük bele következőként és a maradék szójaszószt.
  6. Jól elkeverjük az egészet, és legutoljára a vékonyra aprított répát adjuk hozzá. Az egészet együtt még egy percig sütjük. (Minden zöldségnek roppanósnak kell lennie.)
  7. A lazacot kivesszük a szójaszószból, majd egy kis olaj hozzáadásával grill serpenyőben mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük. A bőrös részét kicsit tovább süssük, hogy jó ropogós legyen.
  8. Tálalásnál a tésztát a tányérra halmozzuk, majd a tetejére tesszük a grillezett lazacot. Szójaszószt kínálunk mellé.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 525
elküldve: 8
receptkönyvben: 215
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

grillezett lazac zöldséges tojásos wok tésztával, wokban sült lazac, lazac grillen tésztával

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lepényleső
Lepényleső / Lepényleső Sun, 2014-07-06 21:32

Szia, köszi a receptet, nagyon ízletes lett. Siettem és a thai fűszerkeveréket nem volt időm összeválogatni, citromfű és gyömbér helyettesítette. Máskor is készül még.

labagida
labagida Wed, 2014-01-01 22:37

Kedves Ildikó!
Elkészítettem a lazacot - a magam által összerakott fűszerkeverékkel. :) A kisfiam és férjem nagyon elégedett volt a végeredménnyel, úgyhogy bekerült a recepted a családi recepttárba. Hogy segíthessek másoknak:
thai fűszersó házilag:
- 3 púpos tk tengeri só
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk őrölt paprika
- ½ tk fokhagymapor
- ½ tk cukor
- ¼ tk fehérbors
- ¼ mk kurkuma
- ¼ mk koriander
- ¼ mk őrölt gyömbér
- ¼ mk római kömény
- ¼ mk kardamom
- chili (opcionális)

Üdv
Kriszta

labagida
labagida Tue, 2013-12-17 21:40

Szia!
Te milyen thai fűszerkeveréket használtál ehhez a recepthez? Kíváncsi vagyok, ugyanis végigjártam az egész várost, de sehol nem kapni. :( A neten is csak kettőt találtam - és mivel az egyiknél feltüntették az összetevőket is, valószínűleg megpróbálom összerakni házilag. :)
Üdv
Kriszta

ildikeszabo
Auringonkukka / ildikeszabo Fri, 2013-12-20 10:21

Kedves Kriszta!

Én egy kínai csemegeüzletben vettem a thai füszerkeveréket, de szerintem ezzel nem sokat segítek, mert nem Magyarországon élek, így valószínü otthon más a felhozatal és nem is árulnak ilyet. De ha jól sejtem egyébként az ilyen füszerek nem sokban különböznek, ami az összetevöket illeti, így szerintem nyugodtan összerakhatod házilag a netes receptek alapján is.
Üdv: Ildikó