Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grissini 2. - zöldfűszeres

Grissini 2. - zöldfűszeres
Grissini 2. - zöldfűszeres
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A grissini jó előételnek is, de vendégségben az ital mellé ropogtatnivalónak is kitűnő!

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben (vagy ha tasakos élesztőt használunk, azt egyből lehet a lisztbe keverni).
  2. A lisztben elkeverjük az élesztőt (a felfuttatottat vagy tasakosat), majd a többi hozzávalót is, és sima tésztává gyúrjuk.
  3. Meleg helyen kelesztjük, míg megnő (~20-30 perc).
  4. A tésztát átgyúrjuk, majd vékony rudacskákat sodrunk belőle, olyan vastagra és hosszúra, amilyet szeretnénk (a vastagabbak kicsit jobban megnőnek a sütés alatt, a vékonyabbaknál ez nem annyira feltűnő). Ha nem szeretnénk kézzel sodorni, akkor kinyújthatjuk, és vékonyan csíkozzuk fel.
  5. A sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd ott további 20 percet kelesztjük
  6. Előmelegített sütőben (gázon 4-5 fokozat) 10-15 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 43 723
elküldve: 8
receptkönyvben: 1 278
elkészítve: 47/60
Facebookon megjelent: -

szakács

Janka

Mióta szakács: 2010.04.15.
13 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
mikor: uzsonna, vacsora
alkalom: szilveszter
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

olasz kenyérrudacska zöldfűszerekkel, olasz zöldfűszeres kenyérrudacska

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jucus60
jucus60 Thu, 2016-06-23 17:21

Megsütöttem kis változtatással. Friss bazsalikommal és szárított paradicsommal. A bazsalikomot apróra vágtam és az olajban picit megfuttattam, majd mikor kihűlt a tésztába kevertem, a végén pedig az aprított aszalt paradicsomot is hozzádagasztottam. Nagyon finom lett, köszönöm a receptet!

morning25
morning25 Sun, 2013-07-28 16:34

Egy kérdés!
Vajon milyen lenne ebből a tésztából pizzát sütni?????

zani87
zani87 Sat, 2013-05-18 01:24

nagyon jó lett, köszönöm a receptet!! :) zelleres-snidlinges mártogatóst csináltam hozzá! nyammm

morning25
morning25 Sun, 2013-03-03 16:04

Épp most vettem ki a sütőből. Isteni finom!!!!!!!!!! Köszönöm Neked ezt a receptet. Imádjuk az olasz konyhát és apukám nagy kedvence a grissini :)

sleepin
sleepin Thu, 2012-05-31 10:55

Szia! 2 kérdésem lenne, egyik, hogy a képen látható mennyiség, az egy adag tésztából lett sütve? Másik kérdésem, hogy ha duplázom az adagot (ovibuli... :-) ), akkor az azt jelenti, hogy 2 kocka élesztő megy az 1 kg liszthez? (Kicsit soknak tűnik, de lehet, hogy igényli...) Köszönöm! Amúgy én szárított paradicsomot szeretnék még belekeverni... csak még nem tudom, hogy ezt süssem, vagy sz. paradicsomos kenyeret... :)

ljanka
Janka / ljanka Thu, 2012-05-31 12:41

Szia!
Igen, a képen látható mennyiség egy adagból készült. Szerintem csökkentheted az élesztőt, akár 1 kocka is elég az egy kiló liszthez, azért attól is meg fog kelni (amikor a receptet először csináltam meg / töltöttem fel, akkor még nem voltam annyira élesztős-tésztás okos, így nem is tűnt fel a nagy élesztő mennyiség :D).
Apróra vágott szárított paradicsommal is nagyon finomra sikerült, ekkor én azt az olajat is felhasználtam amiben a paradicsom volt (az is finom fűszeres :-))
Jó sütögetést, bármelyiket is csinálod!

ljanka
Janka / ljanka Thu, 2012-05-31 22:43

Ja, nem, jó az úgy is. Csak én szárított paradicsomot, csak a boltban kapható olajban lévőt láttam még (meg piacon is olajban árulják), csak azért írtam ezt az olajas dolgot, de emiatt nem kell beáztatni.

sleepin
sleepin Thu, 2012-05-31 22:23

Szia! Az én szárított paradicsomom nem olajos (teljesen száraz), szerinted áztassam előtte olajba?? Holnap referálok, hogy sikerült! :))

ljanka
Janka / ljanka Thu, 2012-05-31 22:45

Ja, nem, jó az úgy is. Csak én szárított paradicsomot, csak a boltban kapható olajban lévőt láttam még (meg piacon is olajban árulják), csak azért írtam ezt az olajas dolgot, de emiatt nem kell beáztatni.

sleepin
sleepin Fri, 2012-06-01 14:26

Szia! Megsült az első adag! :-) Végül beáztattam olajba a szárított paradicsomot, hogy jobban kijöjjenek az ízek, szerintem jól tettem. Természetesen én is azt az olajat használtam fel, és mondhatom, ISTENI a végeredmény! :) Amúgy a paradicsomot Anyukám hozta Olaszországból, jó sós (gondolom úgy vonták ki a vizet a paradicsomból...), kár, hogy itthon ezt a fajtát nem látni... Köszönöm a receptet! :-)

sonce85
Sonce / sonce85 Mon, 2012-05-14 14:06

Kedves Janka!

megsütöttem,és nagyon finom lett :-) legközelebb két adagot kell készítenem,hogyha én is szeretnék 3-nál többet enni belőle
Végre egy jó kis ropogtatnivaló,ami másnapra nem keményedik meg :-)

Köszi a receptet,ügyes vagy!!!

ladybird216
Petruska / ladybird216 Sun, 2012-03-04 17:26

Hmmm! Én is megsütöttem! Nagyon-nagyon finom! Könnyű elkészíteni! Én is kinyújtom vékonyra, felszeletelem, megtekerem módszert alkalmaztam! Köszi a receptet!

ljanka
Janka / ljanka Mon, 2011-04-04 12:46

Kedves Kriszta!
Köszi a tippet, más grissininél is láttam már a kinyújtom-csíkozom módszert. Amikor én készítettem, akkor még nem volt nyújtófánk, de most már lett és lehet hogy áttérek én is a nyújtós verzióra. Bele is írom a receptbe.
Janka

nemtalalt
Nemtalalt / nemtalalt Mon, 2011-04-04 12:33

Kedves Janka!
Férjemmel együtt készítettük, és neki támadt az az ötlete, hogy ne hengergessük, hanem nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, majd éles pizzavágóval vágjuk kb. fél centis csíkokra. Így sokkal hamarabb végeztünk, az eredmény pedig ugyanolyan henger formájú rudacska lett, minta sodorgattuk volna. Csak egy ötlet... a gyorsabb készítéshez.
Én mondjuk zöld fűszer helyett a Lidlben kapható kész pizzafűszerből tettem bele 2 tk-nyit és készítettem hozzá tejfölből, majonézből és újhagymából mártogatóst.
Mit mondjak... isteni lett! Vendégvárónak készítettük, de pikk-pakk el is fogyott. :-))) Kérték a receptet, úgyhogy utólagos engedelmeddel el fogom küldeni, hiszen az alap tőled van, amit ezúton is köszönök! :-)))
További jó sütögetést! :-)

Kriszta

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-12-31 11:16

Köszönöm a receptet! Megsütöttem és nagyon finom. Egy részét úgy sütöttem meg, hogy két-két vékony rudat összecsavarintottam. Nagyon mutatós lett.

ljanka
Janka / ljanka Fri, 2010-11-05 10:17

Örülök, hogy ízlett. És köszönöm mindenkinek a javaslatokat, hogy mivel lehet még feldobni (paradicsom, hagyma stb.)

osztriga
OsztriGa / osztriga Fri, 2010-11-05 01:01

Köszönet a receptért!!! Nagyon finom lett!!! Mindjárt dupla adagot készítettem. A kislányom teljesen el volt ragadtatva, egyenesen azt mondta: ez olyan finom, hogy meg kell halnom!!! (tegnap láttuk a Gru-t..)
T.

wittorio
wittorio / wittorio Mon, 2010-11-01 13:45

Kicsit időigényes de megérte mert mindenkinek nagyon ízlett. Én még megspékeltem kb 2x2mm-es kockákra vágott baconn-nel hogy ne unatkozzak :)

maciful666
maciful666 Wed, 2010-09-08 10:26

Megcsináltam.
Azt hiszem a párom kedvence lett. :) Csak úgy falta.
Nekem annyira nem ízlett a fűszerezése, ezért legközelebbi alakalommal csináltam magamnak pirított hagymásat. Hát isteni lett. (Persze a páromnak megcsináltam a zöldfűszereset is.) :)

ljanka
Janka / ljanka Mon, 2010-08-30 09:31

Szia husika,
Én szárított fűszereket használtam, mert az volt itthon, de szerintem friss fűszerekkel is nagyon jó lehet vagy egyéb "finomságokkal" megspékelve is.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-24 13:41

 Szia Janka!A zoldfuszer-keverek amit hasznaltal,az friss volt,vagy szaritott?

ljanka
Janka / ljanka Sun, 2010-08-08 09:31

Mivel egy száraz sós süti, ezért tartós is, bár nálunk 1-2 nap alatt elfogyott mindig (főleg vendégség alkalmával készítettem és akkor gyorsan fogy). Szóval szerintem bátran vigyél belőle, teljesen jó sütés utáni napokon is.

levendula15
levendula15 Sat, 2010-08-07 22:49

Mennyi ideig áll el ez a süti? MErt nyaralásra szeretnék valami utaztatható sósat is sütni, maiből mindig viszünk ki strandra, túrákra, de nem romlik meg? Gondolom, ha ez kiszárad,akkor tartós? Vagy esetleg egyéb ajánlat?

Fonyó
Fonyó Sat, 2010-07-31 18:51

Sziasztok!Megsütöttem ezt a fincsi ropit,hát nem sok maradt belőle másnapra!Jól befokhagymáztam a tésztát és a szárított bazsalikom mellé jó sok friss kakukkfüvet is tettem bele,csúcs!Gondoltam megpróbálom sűrített paradicsommal friss bazsalikommal is,az se lehet rossz...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-07-22 13:02

Ezt lehet nyársra is tekerni, akkor mindenki magának sütögetheti. Így a vegák sem maradnak ki a tábortűzből.

szilvasi.angela
Szilvási Angéla / szilvasi.angela Sat, 2010-05-29 11:33

Kedves Janka!
A hétvégén megsütöttem és az egész családnak nagyon ízlett.
Az engedélyedet szeretném kérni, hogy kitehessem a blogomra, természetesen a forrás megjelölésével, egy a sütire mutató link formájában, azonban a kép az saját lenne.

Üdvözlettel: Angéla

ljanka
Janka / ljanka Mon, 2010-05-31 09:16

Nyuodtan kiteheted, nem titkos családi recept ;-). És elismerés a tortáidhoz, sütikhez, nagyon szépen néznek ki!

ljanka
Janka / ljanka Sat, 2010-04-24 19:38

Köszönöm és örülök, hogy ízlett!
A formáját tekintve szerintem úgyis mindenki a neki megfelelőt alkot, például a vékonyabbak ropogósabbak inkább ropijellegű, míg a vastagabbak talán kevésbé kemények. Szerintem mindkét vezió jó :-)

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-04-24 19:25

Szia Janka!
Ma én is megcsináltam, szuper jó, pontos recept!
Gratulálok és köszönjük!
Eszter

Ivi
Ivi Sat, 2010-04-24 12:46

Megcsináltam! Bár én nagyobb rudakra sodortam, de így is tökéletes lett, mindenkinek ízlett! :) Köszi a receptet!

ljanka
Janka / ljanka Thu, 2010-04-22 15:59

Húú, hát lett belőle egy jópár darab, pontos mennyiségre nem emlékszem, de egy átlátszó nejlonba tettük a szállítás erejéig (amibe kifliket, zsemléket lehet a boltban pakolni). Meg ugye függ attól is, hogy milyen vastagra hengergeted. De olyan 30-50 darab között (bocsánat a tág meghatározásért, de tényleg méretfüggő, meg nem is nagyon számoltam..., de azt hiszem 4 körben sült meg a gázsütőben)

224
finomliszt 50 dkg
instant élesztő 1 tasak
1 tk
porcukor 1 teáskanál
joghurt 1.25 dl
zöldfűszer 2 teáskanál
olívaolaj 1 dl
víz 1.5 dl