Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grissini 4. - Zöldfűszerrel, sajttal és szezámmaggal

Grissini 4. - Zöldfűszerrel, sajttal és szezámmaggal
Grissini 4. - Zöldfűszerrel, sajttal és szezámmaggal
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig kísérletezek valamivel. Ez is bejött, gondoltam megosztom másokkal is.
Elkészíteni egyszerűbb mint leírva, nem ennyire bonyolult mint amilyen hosszúnak tűnik.
A fűszerek is variálhatók, a fokhagyma el is hagyható. Nekem pirított hagymásan is nagyon ízlik.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Többféle maggal is készíthető. Szezámmag, lenmag, napraforgó, durvára vágott tökmag. Aki nem szereti a magokat, anélkül is finom, esetleg sajttal is megszórható.
Sokáig eláll, finom ropogtatni való önmagában is, és levesekhez is ajánlom.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kenyérsütő gépbe helyezzük a hozzávalókat a következő sorrendben: tej,só, cukor, olvasztott vaj, lisztek keveréke. Rámorzsoljuk az élesztőt. Rászórjuk a préselt fokhagymát és a zöldfűszereket. Elindítjuk tészta programon, ami kelt tésztákhoz van.
  2. Ha nincs ilyen gépünk, szokásos módon felfuttatjuk az élesztőt a cukros tejben. Ezt adjuk a liszt, só, olvasztott vaj keverékéhez. Rátesszük a többi fűszert és ruganyos tésztát készítünk. Langyos helyen kelesztjük kb. 1 órát. Ezt a gépünk megoldja, azért nem írtam.
  3. Ha a tésztánk megkelt, kicsit átgyúrjuk, több részre osztjuk.
  4. Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra melegedni.
  5. A tésztákat téglalap alakúra nyújtjuk (kb. két 2 cm vastag). Egyik felét megszórjuk reszelt sajttal, a másikkal betakarjuk és újból kinyújtjuk ilyen vékonyra.
  6. Kb. 2 cm széles, hosszú csíkokra szeljük. Ezután a csíkok végeit ellentétes irányba sodorjuk amíg hosszú vékony rudak lesznek.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal vagy lenmaggal stb.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 809
elküldve: 0
receptkönyvben: 183
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos-magos grissini fűszerekkel, grissini sajttal, magokkal és fűszerekkel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cöhö
Cöhö Sun, 2014-08-03 16:38

ez fantasztikusan finom!!! még nagyon sokszor el fogom készíteni. köszönöm! :) :) :)

cam22
cam22 / cam22 Sun, 2012-05-13 13:35

Kedves Gelava!
Nagyon tetszett a recept, hát gondoltam kipróbálom. Az íze az mennyei!!!! Viszont nekem rágós lett a tészta, pedig mindent leírás szerint csináltam, a tésztám is szépen megkelt.... Természetesen így is elfogyott, de sajnálom ezt a kis "szépséghibát". Van valami ötleted? Vagy ilyennek kell lennie?
Üdv: Kamilla

nadara
nadara Fri, 2011-04-01 14:48

Kedves Geleva!
Annyira guszta volt a kép, hogy voltam olyan bátor és rögtön 75 dkg lisztből készítettem. Nem hiszem, hogy jövő hétre marad belőle... (én teljes kiőrlésű tönkölylisztből csináltam, petrezselyem helyett medvehagymával + kevertem mártogatáshoz kis medvehagymás sajtkrémet kefírrel)
Nagyon köszönöm a receptet, még biztosan fogok Tőled mást is próbálni!
Dóri

Geleva
Geleva / Geleva Sat, 2011-04-02 08:48

Kedves nadara!
Nagyon szívesen! Megtisztelő, hogy kipróbáltad/od a receptemet. Örülök, hogy ízlett.
A medvehagymáért irigyellek :), én is szívesen kipróbánám, csak soha nincs, amikor ilyet készítek. Talán most itt az ideje és hozzájutok én is.
Szép hétvégét: G. Éva

494
finomliszt 20 dkg
rétesliszt 25 dkg
friss élesztő 3 dkg
tej 3 dl
vaj 3 dkg
cukor 1 teáskanál
3 tk
sajt 20 dkg
petrezselyem 1 csokor
bazsalikom 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
tojás 1 db
szezámmag 1 ek
lenmag 1 ek