Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grissini 7. - Hagymás-tökmagos

Grissini 7. - Hagymás-tökmagos
Grissini 7. - Hagymás-tökmagos
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kulináris boltban szoktam venni ilyen finomságot. Sajnos, ha megsütöm, többet ehetek belőle. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy jó kártyapartihoz. Finom hideg sörrel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fefuttatjuk az élesztőt a langyos tejjel, élesztővel.
  2. Kikeverjük egy nagy keverőtálba az olajat, sót, hagymát, tökmagot és a zöldfűszereket.
  3. Hozzátesszük a lisztet, majd az élesztős tejet.
  4. Összegyúrjuk. (Puha tésztát kapunk, mint a hasunk, ha megnyomjuk.)
  5. Kelesztjük a kétszeresére.
  6. Kinyújtjuk kb. 2 cm x 20 cm -es rudakat készítünk.
  7. Sütőpapiros tepsibe tesszük. Még további 15 percig kelesztjük.
  8. Tojással megkenjük, majd megszórjuk a vágott tökmaggal.
  9. A második tepsinél köménymaggal.
  10. A harmadik tepsinél szárított petrezselyemmel.
  11. Nagy lángon 10-15 percig sütjük.
  12. Vigyázzunk, ne barnuljon meg.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36 x 36 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 195
elküldve: 4
receptkönyvben: 156
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Csaba Magdi

Mióta szakács: 2011.05.10.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Grissini, kenyér rudacskák, ropi, sós-zöld fűszeres grissini, hagymás grissini

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

801
finomliszt 600 g
tej 3.5 dl
olívaolaj 4 ek
élesztő 25 g
szőlőcukor 1 teáskanál
himalája só 3 kk
tökmag 4 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
petrezselyem 1 ek
petrezselyem 0.5 csokor
oregánó 1 kk
tárkony 1 kk
bazsalikom 1 tk
tojás 1 db
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
tökmag 4 dkg