Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grissini magvakkal és sajttal

Grissini magvakkal és sajttal
Grissini magvakkal és sajttal
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alap receptet kicsit átdolgoztam a saját ízlésemre, és így megszületett ez a kiváló ropogtatni való baráti összejövetelekhez vagy akár egy esti filmezéshez.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Érdemes mártogatóst készíteni hozzá, melyhez az alábbi kombinációt használom legtöbbször:  tejföl, majonéz, mustár, fokhagyma, citromlé, só és bors.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, és meleg helyen felfuttatjuk.
  2. A lisztet a sóval elkeverjük, majd hozzáöntjük az olívaolajat, a felfuttatott élesztőt, valamint a vizet apránként. Egy órán át meleg helyen kelesztjük, télen nagyon alkalmas erre a fűtőtest.
  3. Közben a magvakat egy teflon serpenyőben enyhén megpirítjuk, és két részre osztjuk. Az egyik felét egy mozsárban durván összetörjük, és ehhez hozzákeverjük a felaprított fokhagymát.
  4. A megkelt tésztához hozzágyúrjuk  a magvas-fokhagymás keveréket, majd lisztezett felületen kinyújtjuk téglalap alakúra. Képzeletben elfelezzük, egyik részére rászórjuk a reszelt sajtot, a megmaradt pirított magvakat, a másik felét pedig ráhajtjuk, és megnyomkodjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
  6. Egy éles késsel 2 cm széles csíkokra szeleteljük, a széleket érdemes kicsit megnyomkodni, hogy a magok ne hulljanak ki.
  7. A tésztacsíkok végeit mindkét oldalról ellentétes irányba megcsavarjuk, majd kivajazott tepsibe helyezzük. Villával felvert tojással megkenjük a tetejüket, és 20 perc alatt készre sütjük.

 

  • sütési hőfok: 220°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 37 481
elküldve: 13
receptkönyvben: 477
elkészítve: 24/28
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bori

Mióta szakács: 2013.02.16.
48 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

magos csavart, magos rúd, sajtos grissini

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sacc1919
sacc1919 / sacc1919 Fri, 2014-12-26 17:42

Szia Bori! Azt szeretném megtudni, hogy a tésztájába is kell 3 gerezd fokhagyma. A hozzávalóknál szerepel az elkészítésnél nem.

651
finomliszt 60 dkg
trappista sajt 10 dkg
napraforgómag 5 dkg
fenyőmag 5 dkg
tökmag 5 dkg
élesztő 12 g
víz 3 dl
tej 0.5 dl
olívaolaj 0.5 dl
tojás 1 db
1 ek
fokhagyma 3 gerezd
cukor 0.5 teáskanál