Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grízes koch

Grízes koch
Grízes koch
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkoromban anyám készítette, ha valami gyors édességre vágytunk. Én is gyakran ezt teszem smiley.

Itt 26 cm tortaformában sütöttem, csak mert egyszerűbb, ha levesszük a peremét.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást és a cukrot jól összekeverjük robotgéppel, hozzáadjuk a grízt, a lisztet, sót, összedolgozzuk.
  2. Közepes méretű mély, olajjal megkent tepsibe öntjük, majd néhány percig sütjük, amíg szép barna lesz.
  3. Amikor a tészta megsült, felöntjük forró, édes tejjel.
  4. Hagyjuk, amíg a koch beissza a tejet.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 780
elküldve: 1
receptkönyvben: 129
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Feketeribizli

Mióta szakács: 2011.11.11.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

darás sütemény, édes grízes lepény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rosaliacska
Rosaliacska / Rosaliacska Mon, 2013-02-04 23:10

En ugy emlekszem gyerekkorombol hogy a koch konkretan csonakazott a tejben. Szoval en nem banom ha tocsog. El fogom kesziteni mindenkeppen. Koszi a receptet.

vaksi
vaksi Fri, 2012-02-10 15:49

Szia!
Elkészítettem, egyszerű és finom desszert, szerintem a begubózódós, hideg téli napok édessége. :-)

Nem jöttem rá, mire emlékeztet, de a kisfiamnak egyből beugrott: ízre és állagra is olyasmi, mintha tejben áztatott babapiskóta lenne. Legalább is nekünk olyanra sikerült.
Amúgy a mi sütink gyakorlatilag tocsogott a tejben, szépen beszívta a tejet, de valamennyi megállt a tepsi aljában. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy én a tejbe már csak 1 evőkanál cukrot mertem tenni, mert nekünk így is bőven édes, a tésztájába is csak 8 evőkanállal tettem. (Ennek a mennyiségnek kb. 2/3-a nyírfacukor, 1/3-a hagyományos kristálycukor volt nálam, csak hogy ne legyen hasmenésünk a sok nyírfacukortól.)
Természetesen ízlések-pofonok kérdése, de ha legközelebb megsütöm, azt hiszem, csak fél liter tejjel fogom nyakon önteni és semmiképpen sem 1 literrel. Ez nem kritika akart lenni, csak egy vélemény!
Köszi a receptet!

631
tojás 5 db
cukor 10 ek
búzadara 10 teáskanál
finomliszt 5 evőkanál
1 késhegynyi
tej 1 l
cukor 20 dkg