Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grízes-krémes süti

Grízes-krémes süti
Grízes-krémes süti
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (48)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy női magazinban találtam ezt a receptet. Gondoltam, kipróbálom, mert nem kell sütni, ami ebben a nagy melegben nagyon praktikus. Annyira ízlett a családomnak, hogy azóta is ezt kérik. Az eredeti receptben barna keksz van az alján, úgy mutatósabb is, csak nem volt itthon csokis keksz.

hozzávalók / 10 adag

A grízes-krémes sütihez

Krémhez

Tetejére

ajánlat

Én a tetejére a tejszínhabot Hulalából szoktam készíteni, mivel az keményebb, de ezt nem mindenki szereti, ezért nem írtam bele a receptbe.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy mélyebb tepsi alját kirakjuk a háztartási keksszel.
  2. A grízes masszához a tejből, darából, kristálycukorból, vaníliás cukorból tejbegrízt főzünk. Míg a gríz forró, hozzákeverjük a 4 tojás felvert habját. Az elkészült masszát rákenjük a keksz tetejére.
  3. Amíg hűl, elkészítjük a krémet. A tejből, pudingporból, kristálycukorból és a tojássárgájából pudingot főzünk, melyet még forrón a kihűlt darakására simítunk.
  4. A süteményt pár órán keresztül hűtőben pihentetjük, hogy alaposan összeálljon.
  5. A tetejére a tejszínt vaníliás cukorral, habfix-szel habbá verjük, majd a sütemény tetejére simítjuk, és megszórjuk reszelt csokival.
  • tepsi mérete: 40x30x5 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 156 734
elküldve: 291
receptkönyvben: 2 344
elkészítve: 63/130
Facebookon megjelent: 1

szakács

judit.varga

Mióta szakács: 2012.06.26.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

grízes-pudingos kekszsüti, kekszsütemény pudingosan, tejbegrízes kekszsüti

Hozzászólások (48)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

majacska54
majacska54 Sat, 2017-05-20 08:53

isteni finom, többször készitettem csak ajánlani tudom mindenkinek.

Majorné Vera
Majorné Vera Wed, 2014-12-24 11:17

Elkészítettem, kíváncsian várom az eredményt. A 2ml tejszín szerintem elírás, az túl kevés lenne. Majd javítani kellene.

manitu21
manitu21 Wed, 2014-08-13 21:29

A nyers tojásfehérje elég furcsán hangzik, nem lehet valami mással helyettesíteni?

fkatica
fkatica Fri, 2013-09-27 08:01

Két éve sütőgetek, de ezt én is kipróbálom, habár szerintem nagyon sok a krém.Igazi energia bomba.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2013-09-01 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.08.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

LilyJames
LilyJames Sun, 2013-04-21 16:22

Ma készítettük el osztályfőnökön születésnapjára. Remélem ízleni fog neki. De ha nem, akkor az osztály biztosan megeszi, mert biztos finom. :)

Torma
Torma / Torma Tue, 2012-11-06 04:24

Ez nagyon érdekesnek es egyszerűnek hangzik..nameg finomnak! Örülök, hogy megtalaltam! Mentettem, köszi, Torma :)

lufidomi
lufidomi Fri, 2012-10-19 19:48

Szeretném megkérdezni,hogy a sárga krémet úgy készíted el,ahogy a pudingporos zacskón van és később kevered bele a tojássárgákat?!Vagy egyszerre kevered össze a port a cukrot és a sárgákat és utána főzöd vagy mi?Most már én is belezavarodtam...:-)

AAgicu
AAgicu Tue, 2012-09-25 19:22

Kedves Vikiviki!
Sok sütit csinálok, de ez az egyik kedvenc lett. Nagyon könnyű elkészíteni és igen finom! Bátran ajánlom bárkinek! Igaz, már ősz van, de nyáron, mikor nagyon meleg van és valami finomságra vágyunk, akkor is jó, mert nem kell sütni.
Köszi érte!

Rita71
Rita71 Sun, 2012-09-09 12:16

Kedves Judit!
Nem vagyok egy nagy sütemény evő, sütni annál jobban szeretem őket,de ez volt életem egyik legfinomabb sütije!Köszönöm szépen!Üdv.:Rita

kkandi
kkandi Sat, 2012-08-25 21:30

Lenne egy fura kérdésem azokhoz, akik már kipróbálták: a grízes és a pudingos krém először kicsit folyós és utána dermed? Azért lenne fontos, mert holnap sütném ovis zsúrra, a mennyiség miatt gáztepsi lenne az optimális, de akkor lehet, hogy lefolyik, mert nem elég magas a fala? Vagy simán felkenhető? Előre is köszi, ha valaki gyorsan válaszol....

nattyka
jana / nattyka Thu, 2012-07-26 17:46

Most készítem. Keksz helyett, babapiskótából. Kíváncsi leszek az eredményre. :-)

nattyka
jana / nattyka Sat, 2012-07-28 18:06

Jelentem finom lett. Fél adagot csináltam, utólag rájöttem, hogy a tojás mégis egész adag lett. Így is tuti jó lett! :-) Köszönöm a receptet!

Kovács Ica
Kovács Ica Thu, 2012-07-26 07:51

Nagyon finom mi egy 8 tagú család vagyunk igen sokat sütök, de ez a süti mindenkinek ízlett, igaz én puncs pudinggal csináltam, tehát rózsaszín lett. Mindenkinek ajánlom

hernaaa
hernaaa Mon, 2012-07-23 01:43

Azt szeretném kérdezni, hogy egy zacskó háztartási keksz hány dekás? Nem Magyarországon élek, és már elfelejtettem, hogy mekkora...:(
Köszönöm

vikiviki
judit.varga / vikiviki Thu, 2012-07-26 21:02

Nekem is marad ki a kekszből.Az a lényeg hogy a tepsi alja ki legyen rakva ne maradjon üres hely.:)

Kovács Ica
Kovács Ica Sat, 2012-07-21 18:21

Nagyon finom, nagyon egyszerű.Mindenkinek ajánlom.Én puncs izű pudinggal készítettem igen különleges.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sat, 2012-07-21 10:10

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.07.20. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Sat, 2012-07-21 17:17

Legszívesebben ma elkészítettem volna, de már hetek óta szemezek egy másik recepttel, így arra kerítettem sort. A következő viszont ez lesz!
Olga

vikiviki
judit.varga / vikiviki Fri, 2012-07-20 20:25

Módosítottam a receptet!!!Sajnos nem tudtam hogy Magyarországon nincs babadara.Csak annyi a különbség hogy apróbb szemű mint a búzadara de lényegében ugyanaz.

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Sat, 2012-07-21 09:52

Én még a kész krémes krémport is el tudom rajta képzelni :) ha nagyon rohanni kell a sütikészítéssel :).
Minden esetre mentve a recept, nagyon jól hangzik:)

veniko66
veniko66 Fri, 2012-07-20 14:53

A babadara Szlovákiában kapható,finomabb őrlésű,mint nálunk a búzadara.de egyébként ugyanaz.

1Erika1
1Erika1 Fri, 2012-07-20 13:47

Grízes- mézes a neve- szerintem a babadara az a búzadara = gríz(a babáknak szoktak tejbegrízt adni- innen lehet a neve babadara???)

beatrixa
beatrixa Fri, 2012-07-20 13:46

Szerintem a babadara=gríz,vagy nem jól tudom?
Biztos kifogom próbálni,köszi :)

Bari90
Bari90 / Bari90 Fri, 2012-07-20 13:43

Nekem is nagyon tetszik, el fogom készíteni. :)

Nem lehet, hogy a babadara az darált babapiskóta akar lenni? Másra nem tudok gondolni. :)

timbor
timbor Fri, 2012-07-20 12:54

Mentve ...bár fogalmam sincs mi az a babadara,kéne egy kis segítség.....:) A krémpor helyett a puding nem jó?

Enda
Enda Fri, 2012-07-20 12:43

a recept tényleg jól hangzik. De mi az a babadara????????????????

622
háztartási keksz 400 g
tej 1 l
búzadara 10 evőkanál
cukor 7 ek
vaníliás cukor 2 csomag
tojásfehérje 4 db
tej 1 l
vaníliás pudingpor 2 csomag
tojássárgája 4 db
cukor 7 ek
habtejszín 4 dl
vaníliás cukor 2 csomag
habfixáló 2 csomag
csokoládéforgács 10 ek