Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grízes-pudingos babapiskóta

Grízes-pudingos babapiskóta
Grízes-pudingos babapiskóta
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt kolléganőim időnként meghívnak ebédre, ilyenkor készítek valami finom édességet. Most lusta voltam sütni, gondoltam, készítek egy finom csokipudingot, és leöntöm vele a babapiskótát. Nem használok pudingport, inkább én készítem keményítővel, finom holland kakaóval és étcsokival. Már feltettem a tejet melegedni a pudinghoz, amikor rájöttem, hogy nincs itthon elég keményítő. Gondoltam, sebaj, kiegészítem egy kis liszttel. De kevés lisztet sikerült tennem a pudingba, szóval nagyon híg lett. Aztán kitaláltam, hogy csinálok egy nagyon sűrű tejbegrízt, ezt teszem hozzá, talán besűrűsödik.

Végül nagyon nagy sikere volt a desszertemnek. Mondták is a kolléganők, hogy ha bármikor elrontok valamit, nyugodtan vigyem nekik, ha olyan finom, majd ők megeszik. 

Hát így kerekedett ez a recept.

hozzávalók / 8 adag

Puding+babapiskóta

Tejbegríz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 8 dl tejet feltesszük melegedni, teszünk bele 10-15 dkg étcsokit vagy ét tortabevonót. Közben a keményítőt, lisztet és kakaóport szárazon összekeverjük, kis hideg tejjel csomómentesre keverjük. Időnként megkeverjük a tejet, hogy a csokoládé jól felolvadjon benne. Amikor a tej felforrt, hozzáadjuk a csomómentesre kevert puding alapanyagot, amikor visszaforrt, kevergetés közben levesszük a tűzről. Hideg vízben kihűtjük.
  2. Amíg a puding hűl, elkészítjük a tejbegrízt. A fél liter tejbe beleszórjuk az 5 evőkanál búzadarát, és nagyon sűrű tejbegrízt főzünk belőle. Ha elkészült, hozzáadjuk a hűlő félben lévő pudinghoz, jól összekeverjük, és tovább hűtjük, időnként kevergetve, teljesen hidegre.
  3. Amíg a grízes puding hűl, egy szögletes tálba sorba rakjuk a babapiskótákat. A tál nagyságától függ, hogy hány sor lesz belőle. Az első sor tetejére teszünk a grízes pudingból. Ezt addig ismételjük, amíg tart a babapiskóta és a puding. A tetejére puding kerüljön, amit megszórunk finom holland kakaóporral.
  4. Hűtőbe tesszük, és csak másnap fogyasztjuk, amikor már a babapiskóta megpuhult.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 706
elküldve: 1
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivike

Mióta szakács: 2013.01.18.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

babapiskóta grízes pudinggal, csokis-grízes babapiskóta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

387
babapiskóta 20 dkg
tej 8 dl
étkezési keményítő 2 evőkanál
finomliszt 1 púpozott ek
cukrozatlan kakaópor 3 púpozott ek
cukor 6 púpozott ek
étcsokoládé 10 dkg
tej 5 dl
búzadara 5 púpozott ek
cukor 2 púpozott ek