Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grízgnocchi alla romana

Grízgnocchi alla romana
Grízgnocchi alla romana
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon-nagyon kellemes a szerecsendió és a zsálya összhangja ebben a jó kis római figurában!

hozzávalók / 4 adag

A gnocchihoz

A besamelmártáshoz

Az összeállításhoz

ajánlat

Pasta helyett.

Szólj hozzá!

elkészítés

A gnocchi elkészítése:

  1. 2 dl víz hozzáadásával felforraljuk a tejet.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket, majd állandó keverés mellett a búzadarát.
  3. Még 5 percig kevergetjük, majd deszkára borítjuk.
  4. 1 cm vastag lapot formálunk belőle, hűlni hagyjuk.  

 

A besamel elkészítése:

  1. A tejet fűszerezzük, felforraljuk.
  2. A vajból és lisztből világos rántást készítünk.
  3. Fokozatosan, állandó keverés közben hozzáadjuk a forró tejet.
  4. Jól összeforraljuk. 

 

Összeállítás:
  1. A zsályaleveleket keskeny csíkokra vágjuk.
  2. A kihűlt és megkeményedett tejbedarából lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kerek lapokat vágunk.
  3. Kivajazott sütőformába fektetjük félig egymásra.
  4. Amikor a sütőforma megtelt, leöntjük a besamellel, rászórjuk a zsályát és a reszelt sajtot.
  5. Előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 004
elküldve: 3
receptkönyvben: 217
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

zsályás besameles gnocchi

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sat, 2012-03-31 19:57

Kedves Ildikó!
Szeretném elkészíteni ezt a finomságot, de nem magában, hanem valami mellé. Tudnál adni 1-2 ötletet, mivel lehetne jól párosítani? Húsféle? Zöldség? Ti magában szoktátok fogyasztani?
Előre is köszönöm!
Üdv,
Viki

643
tej 2 dl
búzadara 300 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
finomliszt 5 dkg
tej 1 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
zsálya 6 db
sajt 5 dkg