Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grúz diós padlizsántekercsek

Grúz diós padlizsántekercsek
Grúz diós padlizsántekercsek
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik legismertebb grúz előétel, a badrijani nigvzit. Sokkal bonyolultabbnak tűnik, mint amilyen, és aki egyszer kóstolta, az biztos függő lesz!

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Jó ütős darab, úgyhogy egy pitát, vagy rusztikus kenyeret adjunk mellé!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt hosszában félbevágjuk, majd szintén hosszában negyed centis szeletekre vágjuk. Ez a legidegőrlőbb az egész receptben, innen már könnyű lesz. :) Fontos, hogy nagyjából egyforma vastag legyen egy szelet (ne legyen szélesebb felül, mint alul) mert akkor nem sül meg egyszerre, és nem lehet szépen feltekerni.
  2. Az olajat felforrósítjuk egy nagyobb serpenyőben, és több körben kisütjük a padlizsánszeleteket. Csak addig süssük, amíg puha nem lesz, ha elkezd megsülni, akkor nem lehet feltekerni.
  3. A kész padlizsánszeleteket leitatjuk, és be is takarjuk konyhai papírtörlővel, hogy ne száradjon ki.
  4. A diót, a petrezselymet, fokhagymát, citromlevet, gránátalma szirupot, sót és fűszereket egy aprítóba tesszük, és összeturmixoljuk. Ha nagyon kemény lenne, kanalanként hozzáadjuk a vizet. kemény, de kenhető, homogén masszát kell kapunk.
  5. Ha kész a krém, fogunk egy szelet padlizsánt, a végébe teszünk egy nagy evőkanálnyit a diós masszából, és feltekerjük. Tálaláskor díszíthetjük egy-egy fél dióval, gránátalma maggal vagy petrezselyemmel.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 600
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: orosz
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

Badrijani nigvzit, grúz diókrémes padlizsán

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

430
padlizsán 1 db
dió 18 dkg
petrezselyem 1 csokor
római kömény 1 teáskanál
koriandermag 1 teáskanál
fokhagyma 3 gerezd
citromlé 1 fél citromból nyert
gránátalma szirup 1 ek
0 ízlés szerint
víz 4 ek