Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grúz Hacsapuri

Grúz Hacsapuri
Grúz Hacsapuri
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a keleti konyhát. Az ízeket és a fűszereket, amik egy távoli világba repítenek. Ezúttal azonban egy egyszerű lepénykenyeret szerettem volna elkészíteni, így találtam rá a hacsapurira. A hacsapuri egy grúz kenyérféleség, amit tradicionálisan sajttal töltenek meg, és forró vaslapon sütnek meg. Én kétféle változatát készítettem el. Az egyik egy kéksajtos és aszalt paradicsomos, a másik pedig pirított hagymával és ementáli sajttal készült. Egyszerűen fantasztikus ízek születtek... reggelire és vacsorára kiváló! :)

hozzávalók / 4 adag

tészta

töltelék

ajánlat

Számtalan dologgal variálhatjuk a hacsapurit. Rakhatunk bele fűszeres túrókrémet, de készíthetjük négysajtos változatban is... Elkészítésének csak a fantáziánk szabhat határt. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, és hozzáadjuk a cukrot, várunk kb. 5 percet, amíg az élesztőnk felfut.
  2. Eközben a lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk az olívaolajat és a joghurtot.
  3. Ezután az élesztős vizet is hozzáöntjük, és lágy tésztát dagasztunk belőle. Szobahőmérsékleten egy órát kelesztjük, vagy a hűtőszekrényben egy egész éjszakát.
  4. Amikor a lejár a kelesztési idő, a tésztát két egyforma részre osztjuk, és lisztezett felületen egyenlő körökre nyújtjuk őket.
  5. Az egy teáskanálnyi joghurttal mindkettőt megkenjük, és ráhalmozzuk a tetszőleges feltéteket. (Én gorgonzolával és szárított paradicsommal töltöttem, de kedvünkre variálhatjuk bármilyen sajttal.)
  6. Ha ezzel végeztünk, négy sarkát összefogjuk, újra bucit formázunk belőle, és óvatosan újra vékonyra nyújtjuk, vigyázva arra, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle.
  7. Felmelegített teflonserpenyőben a hacsapuri mindkét oldalát 5-5 percig sütjük. Frissen, azon melegében tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 149
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, vacsora
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: török
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret

egyéb elnevezések

Grúz Hacsapuri változatos töltelékkel, egyszerű lepénykenyér, grúz lepénykenyér paradicsomos sajtos töltelékkel, különleges kenyér teflon serpenyőben

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

310
finomliszt 18 dkg
friss élesztő 1 dkg
joghurt 2 ek
víz 0.5 dl
olívaolaj 1 ek
cukor 1 késhegynyi
1 kávéskanál
gorgonzola 10 dkg
szárított paradicsom 5 db
joghurt 1 ek