Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grúz máj

Grúz máj
Grúz máj
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi recept... de finom recept!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat lemossuk, papírtörlővel leszárítjuk és vastagabb csíkokra vágjuk.
  2. Ezután megfűszerezzük a borssal és a köménnyel, majd forró zsiradékon elősütjük egy serpenyőben.
  3. A kész májat tányérba szedjük és melegen tartjuk.
  4. A megmaradt zsírban megdinsztejük a hagymakarikákat és félretesszük, majd a lecsót is átmegegítjük egy kicsit.
  5. Egy tálat enyhén kizsírozunk, majd alulra rakjuk a májat, ráhalmozzuk a hagymakarikákat, befedjük a lecsóval és ráütjük a tojásokat.
  6. A tojásokat ízesíthetjük sóval, borssal. Forró sütőbe dugjuk kb. 30 percre.
  7. Tálalás előtt megsózzuk ízlés szerint.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 529
elküldve: 3
receptkönyvben: 104
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lecsós máj, máj lecsóval, lecsós máj tojással sütve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cantatrice
Cantatrice Mon, 2018-02-12 15:02

Nagyon-nagyon finom, nagyon olcsó és nagyon gyors!!!
Készítsétek el!
Nekem volt eltett lecsóm, de ha nincs nektek, akkor szerintem dinsztelt hagymával is megcsinálható. Én szalonnát sütöttem ki és annak a zsírján dinszteltem a hagymát, a legvégén a pörcöket rászórtam a tetejére.
Köszi a receptet!

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Sun, 2012-12-23 23:13

Kedves Éva-Anyóca! Szívesen a receptet és hadd kívánjak békés, boldog ünnepeket!!!
Üdvözlettel Szivi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-12-26 12:47

Kedves rumiszivi!

Áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok!:-o

Hozzon az új év: egészséget, megértést, boldogságot, szeretetet, boldog és vidám, nagy nevetésekkel teli beszélgetéseket, gondban egymás kezét fogó hittel teli családot, barátokat, és mindazt, amit még Ti szeretnétek! :-O

Éva-Anyóca

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Wed, 2012-12-26 16:46

Kedves Éva-Anyóca, nagyon szépen köszönöm és viszont kívánom mindezt Neked és kedves családodnak, meg minden szakácstársamnak, ismerősömnek, ismeretlennek, barátnak és ellenségnek:

Elmúlik az ó-év, beköszönt egy újabb, szívünkben ismét új remények gyúlnak. Teljesüljön vágyunk, legyen minden még szebb, kívánunk mindenkinek egy boldogabb új évet. B.Ú.É.K !

Szivi

293
sertésmáj 400 g
vöröshagyma 2 közepes db
lecsó 3 dkg
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
tojás 4 db