Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Guernsey babtál

Guernsey babtál
Guernsey babtál
255 perc / előkészület: 15 perc főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a "Tradicional Farmhouse Fare" című szakácskönyvből fordítom, ami a Farmers Weekly magazinba beküldött recepteket gyűjti össze. A "Guernsey bean jar" receptet Mrs W. Le Tissier osztotta meg, aki maga is Guernsey szigetén élt. Guernsey angol fennhatóság alá tartozik, de földrajzilag közelebb van Franciaországhoz. A recept nem adott meg pontos mennyiséget a kakukkfűre, zsályára, petrezselyemre, borsra és sóra. Az eredeti recept a sütőben készül, az első órában 220 Celsius fokon, majd 150 Celsius fokra csökkentve további 6 óra alatt. Körülményesnek és kicsit pazarlónak tartottam ezt a módszert, így a tűzhelyen készítettem.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Gazdag ízvilágú, laktató bableves túlfűszerezés nélkül. A csontvelő kissé be is sűrítette a levest.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot beáztatjuk legalább egy éjszakán át, de 18 óra is lehet. Minél hosszabb ideig áztatjuk, annál rövidebb a főzési idő és kevésbé fúj fel. Ez a régi, elcsépelt tanács nekem bevált. Cseréljük a bab áztatóvizét legalább egyszer.
  2. A babot leszűrjük, és egy nagy fazékba öntjük.
  3. A hagymát felkockázzuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a burgonyát apró darabokra vágjuk, a babhoz adjuk, és összekeverjük.
  4. A marhalábszárcsontot a keverék közepébe helyezzük, és annyi vizet adunk hozzá, ami ellepi az összes hozzávalót. Beleszórjuk a kakukkfüvet, zsályát, borsot.
  5. Közepes lángon felforraljuk, majd alacsonyabbra állítjuk a lángot, hogy még mindig lobogjon, de ne forrjon. Így főzzük 3 órán át. Néha keverjük meg!
  6. Kikaparjuk a csontvelőt, és elkeverjük a levesben. A csontot kivesszük a levesből, hozzáadjuk a sót.
  7. További fél órán át főzzük. Az utolsó 10 percben hozzáadjuk a petrezselymet.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 648
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fehérbableves, velős bableves, zöldségleves, téli leves, Guernsey bean jar

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

315
fehérbab 450 g
vöröshagyma 450 g
sárgarépa 450 g
burgonya 1 db
marhacsont 1 db
víz 1.5 l
kakukkfű 1 kk
zsálya 1 kk
fekete bors 1 kk
1 ek
petrezselyem 1 tk