Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gül Tatlısı avagy szirupos rózsák

Gül Tatlısı avagy szirupos rózsák
Gül Tatlısı avagy szirupos rózsák
45 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mutatós és nagyon finom török édesség. Egyszerű elkészíteni és a hozzávalók minden háziasszony kamrájában megtalálhatók.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Szirup

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet vegyítsük össze a darával és a sütőporral, majd a többi hozzávalóval gyúrjuk egynemű tésztává. Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe kb. félórára.
  2. A tésztát lisztes felületen nyújtsuk kb. 2-3 mm vastagságúra és 6 vagy 7 cm -es átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk korongokat.
  3. 6 db korongot helyezzünk egymásra úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást, majd felülről lefelé tekerjük fel. Középen vágjuk ketté - így mindjárt két rózsánk lesz - állítsuk a talpukra, a szirmokat kissé görbítsük lefelé és helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Nyomjunk a rózsák közepébe egy-egy mogyorószemet (elhagyható).
  4. Előmelegített 180 °C-os sütőbe süssük kb. 15 percig (amíg egy kis színt kapnak a rózsák).
  5. Még forrón, egy kanállal locsolgassuk a rózsákra a szirupot addig, amíg el nem fogy.

Szirup

  1. A sziruphoz egy lábosban forraljuk össze a vizet a cukorral, facsarjuk bele a narancs levét, és forralás után még főzzük kb. 5 percig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 757
elküldve: 4
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
111 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

búzadarás rózsák narancsos sziruppal, török rózsa, rózsa-süti

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

loeb
Tóth Bernadett / loeb Tue, 2015-05-12 20:06

Szia! Hétvégén szeretném vendégségbe vinni ezt a sütit. :)
Azt szeretném csak kérdezni, hogy mennyire szükséges a tetejét meglocsolni a sziruppal? Ha ezt kihagyom attól még ugyanolyan finom lesz ?
Köszönöm.

nautilus13
Judit69 / nautilus13 Wed, 2015-05-13 05:50

Szia !
A sziruptól puhul és a tésztában levő dara is duzzad még tőle egy kicsit. Szerintem ne hagyd ki belőle. De próbáld ki, hogy 1- 2 rózsát nem locsolsz meg, milyen lesz az eredmény. Az biztos, hogy a sülés után szárazak a rózsák. Érdemes előző nap elkészíteni.
Judit

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2015-02-23 18:10

Kedves Judit! Gratulálok a "Hét szakácsa" címhez. Gyönyörűek a rózsáid. Alig várom, hogy elkészítsem. Üdvözlettel, Piroska

771
finomliszt 20 dkg
búzadara 120 g
napraforgó olaj 50 ml
joghurt 50 ml
vaj 6 dkg
sütőpor 8 g
ételfesték 2 kávéskanál
cukor 25 dkg
víz 3 dl
narancslé 1 narancsból nyert