Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gulyás gazdagon

Gulyás gazdagon
Gulyás gazdagon
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Úgy finom, ha tele van. :)

hozzávalók / 7 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rajta megpirítjuk a húst, hozzátesszük az őrölt pirospaprikát, és felöntjük vízzel.
  2. Apróra szeljük a sárgarépát, fehérrépát, paprikát, és ízesítjük a hozzávalókkal.
  3. A felkockázott krumplit kb 1 óra elteltével adjuk hozzá.
  4. Majd ha már megpuhult a krumpli (nagyjából 1,5 óra után) hozzáadjuk a konzerv babot a levével együtt, hagyjuk még 5-10 percig, és kész is. Persze a hús puhaságát is nézzük, ha nem főtt meg, hagyjuk tovább a tűzön. (Tölteléktől sűrűre csináljuk, kb. 5 cm-rel legyen feljebb a víz a tölteléktől.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 31 685
elküldve: 3
receptkönyvben: 130
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

krimar_

Mióta szakács: 2012.01.24.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

babgulyás, bableves gazdagon, babgulyás sertéshússal

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Axy91
Axy91 Tue, 2013-10-15 11:17

Szerintem azt úgy érti, hogy 1 óra eltelt belemegy a krumpli, majd hozzáadva +30 perc, ami összesen 1,5 óra.

Wasabirozi
Wasabirozi Thu, 2012-03-15 15:16

Milyen comb, csirke, sertés, marha, béka, teknőc????
Mitől gazdag? A sok vegyszertől? Gulyás, vagy babgulyás? Egyik sem mert a gulyás marhahúsból készül!!! Éljen a konzervipar!! Mi az a töltelék, ez töltött káposzta is ? Modern! Sok az egyben. Vagy a szél tovább lapozott a szakácskönyvben??
A klasszikus mondást idézem: "Tanulni, tanulni, tanulni"!!!! A Tarackosnak ismét igaza van.
Üdv. Rozi

Axy91
Axy91 Tue, 2013-10-15 11:08

Igazán megtehetné kedves Rozi, hogy a felesleges energiát mondjuk kapálással vagy egyéb fizikai munkával elégetné, és nem más receptjeit ócsárólná. Attól, hogy magácskának nem tetszik attól még nem kellene ennyire pökhendi módon kritizálni. Nincs gusztustalanabb az ilyen embernél...
Igen tanulni, tanulni, tanulni...Tanuljon meg viselkedni. Véleményt finomabban is lehet írni.
Vagy talán maga az új Gordon Ramsay?

.Méhecske.
Méhecske / .Méhecske. Wed, 2013-01-30 14:17

A sok vegyszert elhagyhatod, és helyettesítheted számodra is megfelelő természetes hozzávalókkal.
Minimális kreativitás szükséges csupán!
Lenin hívő vagy, egyébként? :D

krimar_
krimar_ / krimar_ Sat, 2012-03-31 11:40

Kedves Rozi,

ha ellene vagy az efféle hozzávalóknak, hát ne készíts még hasonlót sem. De az igazság, hogy igenis finom, és nem csak szerintem. Szóval, akkor keress másik receptet, és inkább dicsérj olyat ami tetszik, minthogy szidd, amit meg se kóstoltál.
üdv.

vena
vena Sat, 2012-09-01 20:24

Nekem tetszik a dobozos bab ötlet, akármennyit főztem , eddig mindig kemény maradt a bab.
Holnap ez lesz az ebéd. :)
Üdv.: Éva

Tarackos
Tarackos / Tarackos Thu, 2012-03-15 08:31

Gulyáskrém,fokhagymakrém,pirospaprikakrém,ételízesítő ráadásul olaj és a konzerv bab.Még jó,hogy a hús helyett nem szójából készíted ezt a szörnyűséget.

.Méhecske.
Méhecske / .Méhecske. Wed, 2013-01-30 14:01

Nos, elméd enyhe megmozgatásával helyettesítheted ezeket a "kemikáliákat".
Segítek: fokhagymakrém - fokhagyma.

302
sertéscomb 40 dkg
burgonya 4 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fűszerpaprika 1 ek
őrölt fűszerkömény 1 csipet
babérlevél 2 db
sárgarépa 2 kis db
fehérrépa 1 kis db
zeller 1 kis db
paprika 1 közepes db
gulyáskrém 1 ek
fokhagymakrém 1 ek
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
fejtett bab 240 g
1 teáskanál
bors 1 teáskanál
ételízesítő 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
víz 2.5 l