Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gulyás zöldfűszeres krumpligombóccal

Gulyás zöldfűszeres krumpligombóccal
Gulyás zöldfűszeres krumpligombóccal
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár a gulyást alapvetően levesként, azaz bő lével főzzük és esszük, én most egy pörköltes verziót készítettem, leginkább a gombócok miatt, hogy jól lehessen tunkolni!

hozzávalók / 4 adag

A gulyáshoz

A krumpligombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A gulyáshoz

  1. A zsír felolvasztjuk, és több adagban körbepirítjuk rajta a kockára vágott húst. Szűrőlapáttal kiszedjük, és félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékon pirítsuk üvegesre a hagymát, majd tegyük vissza húst.
  3. Húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a pirospaprikát, zúzzuk bele a fokhagymát, és adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot és zöldpaprikát, sózzuk-borsozzuk, dobjuk bele a babérlevelet, majd alaposan keverjük el.
  4. Öntsük fel annyi vízzel, hogy pont ellepje a húst, és kis lángon addig főzzük, amíg majdnem elkészül, de még nem teljesen puha. Közben ha elfőne a víz, folyamatosan pótoljuk.
  5. Adjuk hozzá a sárgarépát, fehérrépát és zellert, és addig főzzük, amíg a zöldségek és a hús is teljesen megpuhul.

A krumpligombóchoz

  1. A gombócokhoz sós vízben, héjában főzzük meg a burgonyát.
  2. Pucoljuk meg és törjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet, egy evőkanál sót és a zöldfűszereket, majd gyúrjuk össze.
  3. Formázzunk belőle a gombócokat, és lobogó, sós vízben főzzük ki őket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 4 596
elküldve: 1
receptkönyvben: 110
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marhagulyás

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

760
mangalica zsír 2 ek
marhanyak 1 kg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
paradicsom 1 közepes db
zöldpaprika 1 közepes db
őrölt fűszerkömény 0.5 teáskanál
babérlevél 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 5 dl
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 0.5 közepes db
burgonya 500 g
finomliszt 250 g
1 ek
zöldfűszer 0 ízlés szerint