Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gulyáskrém házilag

Gulyáskrém házilag
Gulyáskrém házilag
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom és a gyerek nagyon szereti kenyérre kenve, főzésnél egyes ételekhez is kiváló. Nagyon finom. Az íze a boltiénál sokkal finomabb.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ha csípősre szeretnénk a krémet, akkor erőspaprikát is főzzünk hozzá. Én a házi készítésű paprikakrémből szoktam, de bármilyen csípős paprikakrém megteszi.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikát magházától megtisztítjuk, megmossuk, hogy ne kerüljön bele mag. 
  2. A paradicsomlevet beleöntjük egy fazékba, hozzávágjuk darabokra a paprikát. Feltesszük főni, ha a paprika összeesett kissé, hozzádobjuk a hagymát kisebb darabokra vágva, fokhagymát, zellerzöldet, borsot, köményt és a babérlevelet.
  3. Addig főzzük, amíg jól meg nem fő benne minden (kb 1 óra).
  4. Ha megfőtt, a babérlevelet kivesszük, majd rúdmixerrel az egészet péppé turmixoljuk.
  5. Turmixolás után addig főzzük, amíg jó sűrű pépet nem kapunk. Ha már elég sűrű, hozzátesszük a sót és a cukrot. Főzzük még pár percig, majd lezárjuk.
  6. Hozzátesszük a tartósítót, üvegekbe szedjük, és száraz dunsztban hagyjuk hűlni 1-2 napig.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 69 162
elküldve: 28
receptkönyvben: 386
elkészítve: 19/28
Facebookon megjelent: -

szakács

sanila

Mióta szakács: 2012.05.28.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: sós krémek
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gulyáskrém, paprikakrém, paprikakrém házilag

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Petra Lászlóné
Petra Lászlóné Mon, 2018-08-20 14:29

Én is elkészítem, de a hegyes erős paprikát nem rakom bele, hanem az erős paprikát mélyhűtöm és aki kér annak reszelek az ételére. Így aki nem szereti az erőset, az is tud belőle enni. Kérdésem: a só nem nagyon sok ahhoz, hogy mondjuk vajas kenyérre kenjük a krémet????

lukovicsek
lukovicsek Mon, 2015-08-31 10:41

Nagyon köszi a receptet. Nagyon jól sikerült, tényleg olyan mint a bolti. Másfél adagot csináltam és csak remélem, hogy kitart a télen:)

rózsabogár
rózsabogár Tue, 2014-08-26 11:29

Szia!
Ez egy nagyon jó recept, mindenkinek csak ajánlani tudom. Én tavaly készítettem elősszőr egy adagot, de a tél feléig sem tartott ki, az idén eleve dupla adaggal inditok.
Azt azért megmondom őszintén a só mennyiségét én is levettem 3 evőkanálra, de ahány ház, annyi gulyáskrém.

sziszi01
sziszi01 Sun, 2012-09-09 19:58

Szia!
köszi a receptet! isteni finom! a következő hétvégén készítem a nagyobb adagot!
Sziszi

sanila
sanila / sanila Sun, 2012-09-09 20:23

Kedves Sziszi! Nagyon örülök hogy ízlett! Nagyon szívesen a receptet!

Horvi
Horvi Wed, 2012-09-05 11:56

Sziasztok!Most lettem kesz vele.Az ize olyan mint a bolti,igaz en csak 5ek.Sot tettem bele.Holnap csinalom a kovetkezo adagot!:D Nagyon tuti recept!!!!Koszi

sanila
sanila / sanila Thu, 2012-09-06 05:57

Szia! Szuper! Köszönöm hogy megosztottad velünk, örülök hogy ízlett.

sziszi01
sziszi01 Wed, 2012-09-05 10:20

Szia!
Köszi a gyors választ, kicsit kisebb mennyiséggel a hétvégén elkészítem!
Sziszi

illesera
illesera Tue, 2012-09-04 17:51

Szia Sanila !
Nagyon jó kis recept, köszi ! Kérdésem : nekem nincs (házi) paradicsomlevem, ha friss paradicsomot teszek hozzá, úgy is jó lesz? mit gondolsz ? Neked ebből a mennyiségből mennyi, és mekkora üveg lett ?
Köszi
Era

sanila
sanila / sanila Tue, 2012-09-04 20:38

Kedves Era! Ha jó sűrű a parilé természetesen jó az is, de paradicsomból is készítheted 1 kg paradicsom paszírozott leve. A só mennyiségén változtathatsz ízlés szerint.
Ebből a mennyiségből 7 üveggel lett ami 3,5 dl-es.
üdv.
Mariann

sziszi01
sziszi01 Tue, 2012-09-04 12:43

Szia!
A férjem imádja a bolti gulyáskrémet, ahhoz hasonlít az íze? ha igen akkor feltétlenül kipróbálom! köszi előre a választ!
Sziszi

sanila
sanila / sanila Tue, 2012-09-04 20:32

Szia! Másabb mint a bolti, sokkal kellemesebb az íze, kicsit sósabb, de a só mennyisége változtatható ízlés szerint. Érdemes kipróbálni akár kevesebb mennyiséggel is, biztos ízleni fog a férjednek, nálunk is nagyon szeretik.

117
kápia paprika 1.5 kg
paradicsomlé 7 dl
vöröshagyma 8 közepes fej
fokhagyma 1 fej
zellerlevél 1 db
babérlevél 3 db
őrölt fűszerkömény 2 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
9 ek
cukor 2 ek
nátrium-benzoát 1 kk
hegyes erős paprika 1 db