Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gulyásleves

Gulyásleves
Gulyásleves
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amíg fől a leves, addig el tudom készíteni a második fogást.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Nagyon szeretjük ezt a tartalmas levest. Második fogásnak csak valami egyszerű tésztát főzök, pl. grízes tésztát, diós tésztát vagy szilvás gombócot, esetleg palacsintát sütök.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, s apró kockákra vágjuk, majd beleszórjuk a fazékba, amibe először beleraktuk az étolajat. Megpirítjuk a hagymát kicsi sóval, mert akkor nem ég oda a vöröshagyma. Ha megpirult, akkor félrehúzzuk. Rászórjuk a pirospaprikát, összekeverjük, majd rászórjuk a sertéshúskockákat, újra összekeverjük, s ráöntünk kb. 1 liter vizet. Befűszerezzük, s ha elkezd forrni a levesünk, akkor kis lángra rakjuk, s fedő alatt főzzük kb. 40 percig.
  2. Közben azért néha megkevergetjük. A répát, a zöldséget és a krumplit megpucoljuk. A répát és a zöldséget felkarikázzuk, a krumplit felkockázzuk. 
  3. Ha letelt a 40 perc, akkor hozzákeverjük a felkarikázott zöldséget és répát, meg a krumplikockákat is, s hozzáöntünk még kb. 1/2 liter vizet. Még főzzük kb. fél órát.
  4. Megkóstoljuk, hogy megpuhult-e minden, s hogy elég fűszeres-e. Ha úgy érezzük, hogy hiányzik belőle valamilyen fűszer, akkor még szórunk bele, s még főzzük kb. 10 percet, s el is készültünk.
  • elkészítettem: 80 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 11 779
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gulyás, gulasch

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pöttöm69
Pöttöm69 Sat, 2019-10-05 07:58

Ez inkább hamis-gulyásleves! Teljesen más íze van, mint a marha húsból készült levesnek!

imregyorfi0
imregyorfi0 Thu, 2019-10-03 06:30

Ennek az ételnek hírből sincsen semmi köze a Gulyás leveshez!!!!!!!!!!!

Anagyferó
Anagyferó Thu, 2019-10-03 06:40

Úgy látom, te még nem ettél finom gulyáslevest. Marhahúsból készül és hiányzik belőle a csipetke is. A zöldséget se spóroljuk ki, mert az is legalább a duplája kell bele. Van aki tesz bele zellert is.

lewega
lewega Tue, 2019-10-01 07:13

A gulyásleves azért gulyásleves, mert marhahúsból készül. Ez max. kondásleves lehet!

263
sertéscomb 50 dkg
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
burgonya 25 dkg
1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
fehér bors 1 csipet
őrölt fűszerkömény 1 csipet
ételízesítő 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
víz 15 dl