Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gulyásleves Borsmentalevél konyhájából

Gulyásleves Borsmentalevél konyhájából
Gulyásleves Borsmentalevél konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvencünk. Igaz, marhahúsból az igazi, de most nem otthon vagyunk és itt csak sertéshús volt. Fantasztikusan finom lett így is. A kertben termett, napon érett, finom, édes paradicsom és paprika valami egészen különleges ízt ad neki. Természetesen csípősen az igazi, de én a gyerekek miatt nem teszem bele a cseresznyepaprikát, hanem külön a tányéron adom hozzá tálaláskor. Mi levesnek esszük, én nem sűrűn, hanem sok lével készítem.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A csipetkéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, a répákat felkarikázzuk, a krumplit, a hagymákat felkockázzuk, a húst megmossuk, felkockázzuk.
  2. Olajon megdinszteljük a hagymát, beledobjuk a pirospaprikát, rádobjuk a húskockákat, majd ha a hús kifehéredett, mehet rá a paradicsom (héját lehúzzuk) egészben, majd a paprika felkarikázva. Pici só, bors, a házi csemege paprikakrém, házi ételízesítő , pici vízzel felöntjük és hagyjuk, hogy egy sűrű pörkölt készüljön belőle.
  3. Mikor a hús félpuha, felöntjük vízzel ízlés szerint, beletesszük a zöldségeket, a krumplit, dobunk bele köménymagot és ízesítjük még sóval, borssal, ételízesítővel és paprikakrémmel (óvatosan a sóval, hiszen a házi ételízesítő és paprikakrém is sós!).
  4. Közben elkészítjük a csipetkét, a tojást a sóval összekeverjük, liszttel besűrítjük, majd vékony rudakat sodrunk belőle, és vágódeszkán feldaraboljuk. Egy külön tálcára szórjuk, míg fő a leves, nehogy összeragadjon, és ha kész a levesünk, hozzáadjuk. Pár percig még főzzük, hogy a csipetke is megpuhuljon.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 505
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Borsmentalevél

Mióta szakács: 2011.06.21.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gulyásleves, sertéshúsos gulyásleves, gulyásleves csipetkével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

330
sertéscomb 50 dkg
burgonya 2 db
vöröshagyma 2 db
paradicsom 8 db
paprika 3 db
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
ételízesítő 3 teáskanál
paprikakrém 3 teáskanál
köménymag 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
víz 2.5 l
tojás 1 db
1 teáskanál
finomliszt 2.5 evőkanál