Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gulyásleves csipetkével Dinától

Gulyásleves csipetkével Dinától
Gulyásleves csipetkével Dinától
170 perc / előkészület: 20 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár nem vagyunk leves pártiak, ez a magyaros étel nem hiányozhat az itthoni menüből. Csontos hússal és sok-sok csipetkével szeretjük. A paprikakrém enyhe csípős ízt ad a levesnek, de akik szeretik az erőset, 1-2 db erős paprikát főzhetnek a levesbe. Szerintem a jó gyulyáslevesnek 2 titka van. Jó sok hagymával készítsünk sűrű, szaftos pörkölt alapot. És mindig annyi vízzel pótoljuk az elfőtt levet, amennyi éppen szükséges. Ha va rá lehetőség, érdemes bográcsban is elkészíteni. Az enyhe füstös íz hatására még pikánsabb lesz a leves! :)

hozzávalók / 7 adag

A leveshez

A csipetkéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, ha szükséges, tisztítjuk, és apró darabokra vágjuk.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk, és olajon vagy zsíron üvegesre pirítjuk.
  3. Ha a hagyma zsírjára pirult, hozzáadjuk a húst, és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Megszórjuk sóval,pirospaprikával, hozzáadjuk a paprikakrémet, az őrölt köményt és ízlés szerint őrölt borsot.
  4. Lassú tűzön főzzük. A főzés közben elfőtt levet mindig pótoljuk.
  5. Közben a zöldségeket megpucoljuk, lehetőség szerint egyforma nagyságúra daraboljuk.
  6. Amikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket (a krumplit később adjuk hozzá, mert hamarabb megfő!), az egész fokhagymát, a babérlevelet és az egész borsot.
  7. Felöntjük 1,5-2 liter vízzel, szükség szerint tovább ízesítjük, és lassú tűzön főzzük tovább.
  8. Ezalatt csipetkét készítünk: a tojást kicsi
  9. Itt üzenhetsz a szerkesztőségnek, ha valamely alapanyagot nem találod vagy kérdésed lenne. Kitöltése nem kötelező!
    t felverjük, sózzuk, majd annyi liszttel amennyit felvesz, félkemény tésztát gyúrunk.
  10. Ha a zöldségek megfőttek, a leveshez adjuk a krumplit, majd 5-10 perc múlva beleszaggatjuk a tésztát.
  11. A tészta és a krumpli hamar megfő, kóstolással ellenőrizhetjük, mikor készült el a leves.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 477
elküldve: 3
receptkönyvben: 43
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dina79

Mióta szakács: 2013.01.26.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gulyásleves sok csipetkés gulyásleves, gulyásleves húsos csontból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

252
levescsont 1 kg
vöröshagyma 3 nagy fej
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
burgonya 6 db
fokhagyma 5 gerezd
fűszerpaprika 4 ek
csípős paprikakrém 1 ek
őrölt fűszerkömény 2 teáskanál
babérlevél 2 db
fekete bors 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 6 ek
víz 3 l
tojás 2 db
0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg