Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gulyásleves csirkecombból

Gulyásleves csirkecombból
Gulyásleves csirkecombból
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a gulyáslevest, de a sertéshúst benne már kevésbé. Nekem túl száraz. Marhahúst pedig ritkán veszek, hogy abból készítsem el a levest, ezért a csirkecombnál kötöttem ki. Pulykanyakból is kiváló! Friss kenyérrel az igazi, utána pedig jöhet a lekváros-kakaós palacsinta!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Friss fehér kenyérrel a legjobb!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk. A répát felkarikázzuk, a burgonyát felkockázzuk, a többit egészben hagyjuk.
  2. A kockázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, és rádobjuk a darabolt zöldségeket (kivéve a burgonyát). Egy rövid ideig együtt pároljuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, a fűszereket ,és felöntjük vízzel.
  3. A megmosott csirkecombokat beletesszük a lábasba, és készre főzzük a levest!
  4. Friss fehér kenyérrel tálaljuk! Jó étvágyat hozzá!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 590
elküldve: 1
receptkönyvben: 49
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Katicabogaram

Mióta szakács: 2012.03.07.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

csirkegulyás, csirkecombos gulyásleves, gulyásleves gazdagon

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Mon, 2014-09-29 12:28

Ez egy nagyon jó kis recept és nem mellesleg igen finom is!

evacili
evacili Tue, 2012-06-05 09:02

A csirkegulyás nagyon finom étel. Próbáljátok ki a csirke más részével is (szárny, nyak, hát, mell felkockázva. A többi hozzávalót Katicabogaram nagyon jól leírta.

248
csirke alsócomb 5 db
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
karalábé 1 db
petrezselyem 0.5 csokor
zeller 2 db
burgonya 1 db
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
gulyáskrém 1 ek
csípős paprikakrém 1 késhegynyi
bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 2 l