Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gulyásleves Katharosz konyhájából

Gulyásleves Katharosz konyhájából
Gulyásleves Katharosz konyhájából
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom tartalmas egytálétel, e mellé elég egy vargabéles, palacsinta, stb.

hozzávalók / 4 adag

Leves

Csipetke

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst ízlés szerinti kisebb kockára vágjuk, a hagymát finomra, a hámozott paradicsomot a paprikával együtt kisebb kockára vágjuk, a fokhagymát átpréseljük /reszeljük/, a kétféle répát felkarikázzuk, a zellert és a burgonyát kisebb darabokra vágjuk /tetszés szerint/.
  2. Egy fazékban zsiradékot hevítünk, rátesszük a vöröshagymát, kicsit sózzuk, és kevergetve megfonnyasztjuk.
  3. A tűzről kicsit lehúzzuk, és megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, majd rádobjuk a húst, és fehéredésig kevergetjük.
  4. Közben hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsomot, paprikát, fűszerezzük, átforgatjuk, megvárjuk, míg levet ereszt, ekkor felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, lefedjük, és félpuhára főzzük a húst.
  5. Ha a hús kellően puha, hozzáadjuk a zöldségeket, és felöntjük vízzel, újra felforraljuk, ha szükséges utánízesítjük, majd lefedve készre főzzük. A burgonyát egy kicsit később tesszük bele, nehogy szétfőljön.
  6. Közben a lisztből, tojásból, sóból elkészítjük a csipetkét, kicsit keményebb állagú tésztát készítünk, majd letakarjuk, hogy ne száradjon ki, amíg elkészül a leves.
  7. A kész levesbe belefőzzük az apróra csipkedett tésztát, átkeverjük, pár perc főzés után készen is van. Én általában kuktában vagy bográcsban szoktam készíteni, és persze marhából az igazi, de így is nagyon finom.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 590
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
464 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

gulasch, sertésgulyás, gulyásleves sertéshúsból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

569
sertéshús 60 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
paradicsom 2 közepes db
zöldpaprika 2 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 1 kis db
burgonya 3 db
sertészsír 2 ek
fűszerpaprika 2 ek
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg