Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gulyásleves marhanyakból

Gulyásleves marhanyakból
Gulyásleves marhanyakból
105 perc / előkészület: 25 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sokféle húsból csináltam már gulyáslevest, de a marhanyakból készülő lett az egyértelmű győztes. Ahhoz képest, hogy gyerekkoromban nem ettem meg, mára nagy kedvenc lett!

hozzávalók / 7 adag

ajánlat

Érdemes nagyobb mennyiséget csinálni belőle, mert másnap, ha lehet, még finomabb !

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és a zsiradékon üvegesre dinszteljük.
  2. A marhanyakat megtisztítjuk az esetleges nagyobb hártyáktól, megmossuk, és kockára vágjuk.
  3. Ha kész a hagyma, akkor levesszük a tűzről, és belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a marhanyakat, és visszatesszük a tűzre. Néhány percig kevergetjük, hozzátesszük a sót, borsot, köményt, fokhagymát, paprikát és paradicsomot, a vörösborral felöntjük, és még annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
  4. A forrásban lévő levest lassú tűzön kb 40 percig főzzük.
  5. Közben megtisztítjuk a zöldséget és a burgonyát - a répákat hosszúkásra, a burgonyát kockára vágjuk.
  6. Hozzáadjuk a leveshez a fehér- és sárgarépát és annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Ne hideg vizet használjunk, mert az lehűti a levest.
  7. Mikor a hús kezd megpuhulni, akkor hozzátesszük a burgonyakockákat és a petrezselymet. Ha kell, akkor ismét pótoljuk a vizet, és esetleg sózzuk, ha szükséges, majd készre főzzük.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 653
elküldve: 4
receptkönyvben: 47
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia

Mióta szakács: 2013.10.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gulyásleves vörösborral, marhagulyás, zöldséges gulyás marhanyakból

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

335
marhanyak 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
mangalica zsír 1 ek
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 1 kávéskanál
vörösbor 1 dl
fűszerpaprika 1 teáskanál
paradicsom 1 közepes db
paprika 1 közepes db
sárgarépa 5 közepes db
fehérrépa 5 közepes db
burgonya 50 dkg
petrezselyem 1 csokor