Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gulyásleves VKriszta konyhájából

Gulyásleves VKriszta konyhájából
Gulyásleves VKriszta konyhájából
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez a pörkölt alapú gulyás vált be, sok hagymával. :)

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A nokedlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a húst és a zöldségeket.
  2. Minden zöldséget megpucolunk. A répákat felkarikázzuk, a hagymát és a krumplit kockákra vágjuk. A paprikát karikákra, a paradicsomot gerezdekre. A husit is felkockázzuk.
  3. A levesfőzésre szánt lábasban kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a paprikát és paradicsomot, kissé átsütjük, majd rátesszük a husit is, ezzel is pirítjuk kicsit. Megszórjuk a pirospaprikával, átforgatjuk de óvatosan, nehogy megégjen.
  4. Felöntjük vízzel, beletesszük a zöldségeket (a krumpli kivételével), megborsozzuk, sózzuk (tehetünk bele leveskockát is), egy kevés őrőlt köményt is teszünk bele, valamint a zellerzöldet.
  5. Közepes lángon főzzük, amikor a husi megpuhult, és láthatóan sűrűbb lett a lé a szétfőtt hagymától és paprikától, beletesszük a krumplit. Közben elkészítjük a nokedlit. A tojást kikeverjük kevés sóval, a liszttel és vízzel. Beleszaggatjuk a levesbe, amikor feljöttek a leves tetejére, akkor jó. Amennyiben a krumpli is megfőtt, kész a levesünk.
  6. Friss kenyérrel vagy frissen sült pogácsával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 45 421
elküldve: 7
receptkönyvben: 226
elkészítve: 21/25
Facebookon megjelent: -

szakács

VKriszta

Mióta szakács: 2011.08.28.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gulyásleves sertéshúsból, gulyásleves galuskával, gulyás

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gregor
Greg / Gregor Tue, 2017-07-11 22:09

Sertéshúsból gulyást főzni kb. olyan, mint busából halászlét. Főzze igy aki szereti, de nekem nem kell.

Lacos52
Lacos52 Wed, 2017-02-22 11:45

A sertéshúsból, bográcsban készült nagyon finom étket és KONDÁS-nak nevezem :). Leveskocka valóban nem kell bele, de gulyáskrém sem - utóbbi televan nátriumglutamát ífokozóval - brrr...

Nensy
Nensy Fri, 2013-01-18 12:18

Én mindig olyan jókat szórakozok Tarackos barátunk(?)/barátnőnk(?) - szerintem férfi - hozzászólásian. Szerintem egyébként egy roppant értelmes ember, a hozzászólásaiból ítélve. És nem utolsó sorban gasztroügyekben igencsak jártas. Azon pedig nem szabad megsértődni, ha valaki rámutat a tradicionális csúszásokra, főleg ha a MI ételeinkről van szó. Hiszen már annyi mindent elveszítettünk magyarságunkból, öntudatunkból, és ha már nem is készítjük ételeinket hagyományosan így biztosan nem merül feledésbe. De egyszer, legalább egyszer az életben mindenkinek el kell készítenie egy igazi gulyást. Rétes tésztát nyújtani, magunk elkészíteni a lasange tésztáját, de bármilyen tésztát. Nem porból összebobni a bolognait, hanem friss paradicsomból, igaziból, mint a taljánok. Na szóval értitek! Persze rohanunk, meg minden, de mindig rászólunk arra is aki rohan, hogy el ne essen! És tudjátok, minden közösség kitermeli magának a "Tarackosokat". :-) Remélem nem bántottam meg senkit.

zsuzsiko83
zsuzsiko83 Thu, 2012-09-06 03:47

Kedves Tarackos ,latom arra nedvesedsz ha folyamatosan banthatsz embereket a negativ kritikaiddal,szerintem fozz kevesebbet es dugjal tobbet,talan lesz esely arra,hogy megnyugodjal de van meg ilyen klassz otletem,menjel le tordeljel egy par kavicsot,akar szedhetsz hangyakat is....lehetoseg annyi ,mint a tenger szoval ,boven valogathatsz:-D

Pista39
Pista39 Sat, 2012-08-25 10:47

Mindenki abból csinálja a gulyáslevesnek nevezett főzeményt, amiből akarja. Lényeg az, hogy megegye a csapat.

kovnora
kovnora Fri, 2012-05-25 13:28

Mi is a sertéshúsból készült gulyáslevest szeretjük! Ez van Tarackos! :-)

bogi0212
bogi0212 Tue, 2012-03-27 12:02

Mindig sertésből készítem a gulyáslevest és nem érdekel, hogy milyen gulya van, milyen nincs, mert mi is így szeretjük. Kedves Tarackos! Nem kellene minden recepthez valami negatív megjegyzést fűznöd! Ez az oldal nem arról szól.

Tarackos
Tarackos / Tarackos Sun, 2012-03-04 17:09

A gulyás vagy a gulyásleves mindig marhából vagy birkából készül,mivel sertés gulya nincs.Ősi pásztor étel melynek elkészítése is hagyományos.Nincs benne leveskocka sem olaj.

VKriszta
VKriszta / VKriszta Sun, 2012-03-04 18:43

Nagyon köszönöm az okítást, de ezzel tisztában vagyok, nekünk mégis ez a változat is nagyon ízlik. Remélem ez nem baj.
Üdv.,
VKriszta

534
sertéscomb 50 dkg
vöröshagyma 4 közepes fej
sárgarépa 5 közepes db
fehérrépa 4 közepes db
zeller 1 kis db
burgonya 5 db
paradicsom 3 db
paprika 2 db
zellerlevél 3 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
víz 2 l
tojás 1 db
finomliszt 4 evőkanál